Blíží se Velikonoce a ty se ve většině domácností neobejdou bez bohatě prostřené tabule. Na stole nechybí beránek, mazanec, obarvená vejce, velikonoční nádivka či jehněčí maso. Poptávka po vejcích, másle a dalších...
Velikonoce jsou v českých krajích především oslavou přicházejícího jara, a tak si velikonoční jídelníček stále zachovává svou tradiční podobu. Velikonoční nádivka, nazývaná také hlavička, velikonoční svítek či sekanice,...
Velikonoce se blíží a jehněčí je opět na scéně. Ať už je to pro vás každoročně tradiční chod, nebo byste ho rádi vyzkoušeli poprvé, přinášíme vám recept rozpracovaný pěkně krok za krokem, nelze udělat chybu. Jen si...
Kuchaři z luxusních newyorských restaurací opouští město, aby se mohli stát soukromými šéfkuchaři bohatých rodin. Vyplývá to z reportu Jennifer Gould Keilové ze serveru Page Six’s. Podle Keilové jde pouze o jeden z mnoha...
Velikonoce jsou pro nás Čechy hlavně svátky rodiny a dobrého jídla. Zkusíte v kuchyni něco nového? Sýrová velikonoční roláda, slovenská baba i jarní sušenky zvládne i nezkušená kuchařka či kuchař a strávníky určitě...
Velikonoce jsou tady a s nimi i starost každé hospodyňky, co ve svátečních dnech rodině uvařit dobrého. Máme pro vás čtyři rychlé a chutné recepty, kterými určitě zabodujete.
Na našich stolech místo příliš nemá. Válcuje ho kuřecí, vepřové a hovězí mas. Možná jsou nadcházející svátky jara ideální pro to zařadit jehněčí pečínku na sváteční menu. Jehněčí je totiž výborné a zdravé maso.
Velikonoce jsou v českých krajích především oslavou přicházejícího jara, a tak si velikonoční jídelníček stále zachovává svou tradiční podobu. Velikonoční nádivka, nazývaná také hlavička, velikonoční svítek či sekanice,...
Se šípkovou nebo se zelím? I tento podzim se můžete pokusit rozlousknout odvěkou otázku českých příznivců zvěřiny. Spolu s několika šéfkuchaři jsme pro vás vybrali chutné recepty z kančího masa, ve kterých okusíte obě slavné...
V dnešní době se uchovalo už jen pár tradic a málokdo dodržuje velikonoční období tak, jak tomu bylo dříve. Bez některých velikonočních dobrot si ale tyto svátky představit nelze. Přinášíme vám proto několik klasických...
Velikonoce jsou za dveřmi a dlouhé volno láká k výletům. České hrady a zámky se chystají na novou sezonu, a tak se návštěvníci například mohou vydat na hrad Radyně nedaleko Plzně. Horalové si přijdou na své v Českém Švýcarsku...
Jáhly jsou bezlepková potravina, která obsahuje mnoho zdraví prospěšných vitaminů a minerálů. Dá se připravovat na spoustu způsobů. Vyzkoušejte třeba jáhlové krokety se zeleninovým ragú.
Pappardelle con ragú di cinghiale alla Toscana sice zní exoticky, ale na den, kdy ochutnáte ragú z divočáka s těstovinami, už nikdy nezapomenete, píše týdeník 5plus2 poté, co členové redakce během dovolené tuto specialitu ochutnali.
Velikonoce vycházejí z pohanské tradice vítání jara, křesťanství je však přetvořilo v nejdůležitější svátek roku. Předchází jim čtyřicetidenní půst, během kterého se každý těšil na kus dobrého jídla. Některé pokrmy...