Losos je oblíbená ryba, kterou můžete připravit na mnoho způsobů. My jsme pro vás tentokrát vybrali recept na steak z lososa s vinnou omáčkou a špenátovými palačinkami.
Pstruh lososový (dobarvený pstruh duhový) a losos jsou odteď podle čínských zákonů jedno a to samé. Pstruh se tak může prodávat pod označením „losos“. Rozhodnutí vyvolalo silnou kritiku veřejnosti.
Jsou večery, kdy bychom po příchodu z práce nejraději odpočívali. Jenže rodina chce jíst. Po chlebu s máslem není nic snazšího a rychlejšího, než nachystat restovaného lososa. A pro snaživé máme navíc tip na smetanovou omáčku.
Na severozápadě Španělska, v provincii Asturské knížectví, v neděli začala lososí sezona. Prvně vylovený losos se tam tradičně draží za vysoké sumy. Letošní první úlovek měřil 72 centimetrů, vážil 3250 gramů...
I když čínští představitelé vyvrátili obavy, že za nové infekce koronaviru v Pekingu může losos, zákazníci se této rybě i nadále vyhýbají. Mezi Číňany oblíbená ryba tak zhmotňuje přetrvávající strach z dalšího...
Tchajwanské úřady musely řešit nečekanou touhu desítek lidí změnit si jméno na„Losos“. Impulsem byla nabídka jídla zdarma místního restauračního řetězce. Jeden Tchajwanec při té příležitosti prolomil rekord o nejdelší...
I když čínští představitelé vyvrátili obavy, že za nové infekce koronaviru v Pekingu může losos, zákazníci se této rybě i nadále vyhýbají. Mezi Číňany oblíbený losos tak zhmotňuje přetrvávající strach z dalšího...