Když teploměr šplhá ke třicítce, má většina lidí chuť na svěží, lehká jídla. Inspiraci jsme hledali u executive chefa průhonické restaurace Hliněná bašta Hynka Vávry.
Lehké letní recepty plné ovoce a zeleniny, vitaminů a barev vám nabízí Jan Schánil, executive chef pražské restaurace Bull & Bonito. Jejich příprava není nijak složitá, efekt ohromující!
K letnímu vaření patří i využívání bylinek, zeleniny a ovoce ze zahrádky. Naše recepty oceníte, zvlášť pokud nemáte moc času na přípravu. Jsou jednoduché, hravé i odlehčené. Jediné maso, které v nich najdete, je ryba,...
Chatařská a chalupářská sezona je v plném proudu a s ní i vzpomínky na dětství a na oblíbené prázdninové dobroty našich babiček, které při jejich přípravě sázely na jednoduchou přípravu a sezonní suroviny.
Jak ušetřit při vaření na plynu Vaření na zemním plynu je dlouhodobě oblíbené a nabízí řadu nesporných výhod. Vaření je rychlé, stačí zapnout hořák a přizpůsobit intenzitu plamene.
Vaření je umění. Pokud občas nejsme s výsledným pokrmem spokojeni, možná za to mohou naše návyky a rozšířené mýty ohledně vaření. Podívejme se proto na některé z nejčastějších chyb, které děláme při vaření, a jak jim...
Vaření na zemním plynu je dlouhodobě oblíbené a nabízí řadu nesporných výhod. Vaření je rychlé, stačí zapnout hořák a přizpůsobit intenzitu plamene. Dobrá regulovatelnost hořáků bez prodlev zajišťuje úsporný provoz. Víte,...
Vaření na zemním plynu je dlouhodobě oblíbené a nabízí řadu nesporných výhod. Vaření je rychlé, stačí zapnout hořák a přizpůsobit intenzitu plamene. Dobrá regulovatelnost hořáků bez prodlev zajišťuje úsporný provoz. Víte,...
Jídlem ke zdraví, kráse a vyrovnanosti! Čtyři recepty z ájurvédské kuchyně vám přiblíží Rahul Gopalakrishna Pillai a Milan Hejda, jejichž skvělou kuchyni můžete ochutnat v resortu Sv. Kateřina.
Školy vaření mají za sebou těžké období. Během pandemie musely úplně zavřít, nemohly pochopitelně vydávat přes okénko jako restaurace. Přišly také o firemní klienty, společné teambuildingy aktuálně moc nefrčí. Teď však...
Vaření s dětmi není jednoduché. Příprava a následný úklid poté, co drobné ruce všude rozsypou moučkový cukr, si žádají trpělivost. Říká se ale, že vaření je forma umění, a pravda je, že je to i něco víc: je to způsob,...
Francouzská kuchyně je světová špička. Místní recepty jsou chráněny UNESCO a francouzský gastronomický průvodce Michelin určuje, kdo má ve světě vaření opravdové jméno. A jako pocta francouzské kuchyni se jednou ročně...
Velikonoční svátky se nesou v duchu hodování. Ať už se proto pustíte do přípravy jakéhokoliv pokrmu, nezapomínejte, že kromě samotného receptu je neméně důležitý i výběr surovin. Dbejte proto na kvalitu, a pokud budete mít...
V zahradách a sadech dozrává sladké ovoce a křupavá zelenina. Kromě zavařování, mražení nebo sušení můžeme úrodu zpracovat i při pečení. Recepty na báječné letní moučníky jsme vybrali v kuchařce Cesta z těsta od...
Máte chuť pustit se do experimentu? Šéfkuchař zážitkové pražské restaurace Triton Tomáš Horák vás zve na kurz vaření. Ukáže vám, jak se dá připravit naše kuchyně v rámci kulinárních trendů 21. století.
Podzim je časem ohníčků a na brambory pečené v popelu si asi vzpomene každý. Existují však i jiné recepty, na kterých si opravdu pochutnáte, a někteří kuchaři umějí vykouzlit na ohni i kompletní menu.