Rádi vaříte? A máte spíž naditou kořením, nebo si vystačíte s tím základním? Pouštíte se do vaření i cizokrajných jídel, nebo upřednostňujete naši domácí klasiku?
Stejně jako se žádná kuchyně neobejde bez koření, neobejde se pivo bez chmele. Ten se jako základní přísada do piva používá už nejméně tisíc let. Záplava odrůd chmele po celém světě dává pivu rozmanitou chuť, hořkost a...
Grilování se neobejde bez masa, bez kvalitního olivového oleje, bez čerstvého koření, ale třeba také bez hořčice. Můžete v ní jen tak namáčet kousky masa, ale je to nepostradatelná ingredience do marinád, dipů nebo salátových...
Francii zasáhla velká hořčičná krize. Národ gurmánů se v supermarketech marně shání po klíčovém ochucovadlu, bez kterého se nejvyhlášenější kuchyně světa neobejde. Francouzi navíc poznávají krutou realitu, že slavná...
Podmanivá chuť a vůně tropického ovoce vyniknou nejen ve sladkých dezertech, ale i v exotických jídlech s masem. A žádná party se neobejde bez Piňa Colady!
Krajová kuchyně jižních Čech se neobejde bez ryb, hub a brambor. Executive chef restaurace hotelu Zlatá hvězda v Třeboni Adam Furthner ukazuje, jak je možné skloubit tradici s moderním vařením.
Od čtvrtka 28. listopadu začne T-Mobile nabízet dva nové studentské tarify. Fakticky jde přitom jen o vylepšení těch stávajících, co se datové porce týče. To se navíc neobejde bez zvýšení měsíčních nákladů.
Koření v jídle má odpradávna dvě hlavní funkce – vylepšuje chuť a k tomu nejrůznějšími způsoby podporuje trávení. Určité druhy bylin a koření umějí i nastartovat lidský metabolismus – a nám se pak lépe hubne. Pokud jste...
Nejen med a víno, často se se šidí také koření a ryby. „Podvádí se hlavně u mletého koření,“ říká auditorka bezpečnosti potravin Leona Petrová, která ověřovala kvalitu surovin pro potravinářské firmy. Narazila třeba na...
Oblíbený levný sýr, který se hodí jak do studené, tak i do teplé kuchyně. Neobejde se bez něj smažák, pomazánka nebo obložený chléb. Jak kvalitní eidamy s 30% obsahem tuku v sušině jsou? To vám prozradí Potravinový Sherlock už...
Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš běžné, mnoho kuchařek a kuchařů se jej trochu obává. Kůzlečí a jehněčí maso je tak neprávem opomíjená delikatesa. A to...
Oblíbený levný sýr, který se hodí jak do studené, tak i do teplé kuchyně. Neobejde se bez něj smažák, pomazánka nebo obložený chléb. Jak kvalitní eidamy s 30% obsahem tuku v sušině jsou? To vám prozradí Potravinový Sherlock už...
Z bylinek si je děláme běžně, ale proč čaje z koření? Jak známo, při jeho použití nejde zdaleka jen o dochucení jídla – koření i uzdravuje. V čajích může být lahodné, a protože nastává předvánoční čas, není od věci...
Neobešlo by se bez nich ani dopadení Bin Ládina. Brýle pro noční vidění používají speciální jednotky po celém světě. Přístroj musí v kuse vydržet let volným pádem, sibiřský mráz, afghánskou poušť i ponor k utopené lodi....
Každý z nás to zažil. Navštívili jsme tržiště v exotické zemi a opojeni nádherným výběrem koření jsme nakoupili, co se dalo. Po příjezdu domů jsme vše umístili mezi běžně používané koření a těšili jsme se, až z té...
Nezastupitelnou roli v zimním jídelníčku hraje koření. Ostré koření má zahřívací schopnost a může být nápomocné i při hubnutí. Ideálními druhy jsou kajenský pepř, zázvor, ale hodí se i méně pálivé koření jako skořice,...