Obědy v restauracích začínají být pro zaměstnance drahým luxusem. Dlouhodobě proto omezují útraty za ně, dokládají to jejich obědové platby. Ty se sice v květnu meziročně zvýšily o jedenáct procent na rekordních 159,30 koruny...
Světová zdravotnická organizace vydala oficiální varování, aby lidé nekonzumovali vřelé nápoje a polévky. Tekutiny mající více než pětašedesát stupňů Celsia totiž zvyšují riziko rakoviny úst a hltanu dvojnásobně. Po...
Češi na poledních menu v restauracích v prvním čtvrtletí letošního roku rozhodně nešetřili. V průměru za oběd v březnu utratili 113,60 korun, což je o téměř dvě koruny více než v prosinci 2017. Ceny obědů rostou v Čechách...
Obědy v restauračních zařízeních zdražily za poslední roky o třetinu. V celorepublikovém srovnání Češi zaplatí o 47 korun víc než před třemi lety, uvádí nejnovější Edenred Restaurant Index, který má MF DNES exkluzivně k...
Tradiční české omáčky, nealkoholické nápoje, ale například i točené pivo. Ceny jídel i nápojů v restauracích vzrostly v prosinci proti listopadu zhruba o tři procenta. Zpravidla jde tak o několikakorunové rozdíly, u půllitru piva...
Přestože lidé v Olomouckém kraji zaplatí za oběd v průměru již 165,50 korun, neváhají si jej dopřát. Restauratéři však hlásí, že si toho nadále objednávají méně a že stále zaznamenávají nižší tržby.
Obědy v restauracích v posledních letech tak prudce zdražovaly, že na ně řada lidí přestala chodit a jídlo si do práce raději nosili z domova. Provozovatelé na úbytek strávníků už musí reagovat a ceny obědů v některých...
Ceny obědů v restauracích, které meziročně vzrostly až o pětinu, se v posledních měsících stabilizovaly. V průměru za ně lidé v ČR v březnu zaplatili 182 korun, v porovnání s prosincem loňského roku jen o korunu více....
Za rok do konce září vzrostla průměrná útrata v restauracích za obědy o 6,5 procenta na 124,5 koruny. Vyplývá to ze zjištění společnosti Edenred, která nabízí stravenky Ticket Restaurant. Podle firmy je to kvůli tomu, že se...
Polední menu v českých restauracích zdražují, ale pomaleji než před rokem. Pokud by pracující chodili každý den na oběd, vydají za něj v osmi krajích Česka desetinu svého platu. Průměrná cena oběda přesáhla 180 korun.
Nejprve se restaurace potácely v problémech kvůli koronaviru, nyní je trápí jiný problém: Lidé nechodí na obědy, a to kvůli výrazně vyšším cenám jídla. Jak píší dnešní Lidové noviny, po pandemii přestala do restauračních...
Bez biopotravin a vařené z levnějšího masa budou od září obědy ve školních jídelnách. I tak se ceny zvednou až o 10 %. Ročně rodiče zaplatí až o 1000 Kč víc. Mámy a tátové 13 tisíc dětí v Česku na ně přitom neměli již...
Od roku 2019 šly ceny v českém gastronomickém segmentu nahoru o 36 procent. Meziročně ceny v srpnu vzrostly o 8 procent. Vyplývá to z dat společnosti Dotykačka, která provozuje pokladní systémy. Nejvíce zdražily polévky a burgery,...
Češi si doma vaří stále méně. Naznačují to čerstvá data Eurostatu o útratách v restauracích, kavárnách, hospodách i dalších veřejných stravovacích zařízeních. Rok od roku výdaje rostou, v loňském roce přesáhly sumu...
S rostoucími cenami v restauracích více lidí obědvá jídla připravená doma nebo si odnášejí z pohostinství pokrmy s sebou, aby neutráceli navíc, například za nápoje. A donášková jídla si někteří objednávají ve skupinách...
Navzdory klesající inflaci ceny v gastru soustavně stoupají. A s tím se mění i chování strávníků. Zatímco dříve si lidé dopřávali vydatné obědy, dnes si spíš dají něco zdravějšího. A šetří třeba u polévek.
Až 80 milionů korun letos pošle stát na obědy pro tisíce dětí z chudých rodin, které by jinak ve škole hladověly. Bezplatné obědy jsou podle expertů důležité, protože dětem bez obědů se rychle zhoršuje prospěch a zažívají...
Podzim a zima se neobejdou bez polévek! Zahřejí na těle i na duši a rychle se připravují. Máme pro vás sedm receptů na báječné zeleninové polévky, se kterými uděláte „díru“ do rodinného stolování.