Ve druhém čtvrtletí se vyrobilo 111 tisíc tun masa. Z toho 17 tisíc tun hovězího, 53 tisíc tun vepřového a 41 tisíc tun drůbežího. Vzrostla hlavně produkce hovězího masa.
V prvním čtvrtletí bylo vyrobeno 109 577 tun masa. To je meziročně o 0,6 % více. I když se nejvíce vyrobilo vepřového (54 146 tun), jeho výroba nadále klesá. Ve srovnání s prvním čtvrtletím loňského roku se snížila o 6,2 %.
V 1. čtvrtletí dosáhla výroba masa 110 866 tun, meziročně o 2,0 % více. Z toho bylo 18 392 tun (-0,3 %) hovězího, 52 040 tun (+3,1 %) vepřového a 40 399 tun (+1,8 %) drůbežího.
Ve 3. čtvrtletí dosáhla výroba masa 109 363 tun, meziročně o 2,0 % více. Z toho bylo 17 225 tun (+8,3 %) hovězího, 50 792 tun (-0,1 %) vepřového a 41 283 tun (+2,1 %) drůbežího.
Ve 3. čtvrtletí dosáhla výroba masa 112 320 tun, meziročně o 2,7 % více. Z toho bylo 17 422 tun (+1,1 %) hovězího, 51 586 tun (+1,6 %) vepřového a 43 258 tun (+4,8 %) drůbežího.
Ve 4. čtvrtletí se na jatkách vyrobilo celkem 112 709 tun masa, meziročně o 0,4 % více, z toho výroba hovězího se zvýšila o 4,5 %, zatímco vepřového se vyrobilo o 0,6 % méně a nepatrně klesla i výroba masa drůbežího (-0,2 %)....
Ve 2. čtvrtletí 2019 bylo vyrobeno 114 015 tun masa (meziročně +2,2 %), z toho 17 788 tun (+4,0 %) hovězího, 53 607 tun (+1,0 %) vepřového a 42 534 tun (+2,8 %) drůbežího.
V 1. čtvrtletí 2022 se meziročně snížila výroba masa o 1,5 % na 111 669 tun, z toho nejvíce klesla výroba hovězího (17 435 tun; -2,3 %). Vepřového masa bylo vyrobeno 52 710 tun (-1,0 %) a drůbežího 41 502 tun (-1,6 %).
V roce 2020 se vyrobilo v České republice 454 846 tun masa (+0,9 %), z toho bylo 72 518 tun (-0,5 %) hovězího, 211 436 tun (+0,9 %) vepřového a 170 725 tun (+1,6 %) drůbežího. Pokles cen zemědělských výrobců jatečných zvířat byl...
V roce 2018 se výroba masa v České republice zvýšila o 2,1 %. Hovězího masa se vyrobilo o 5,7 % více, drůbežího o 3,4 %, výroba vepřového masa zůstala stejná jako v předchozím roce. Ceny zemědělských výrobců jatečných...
Pokles výroby masa na jatkách pokračoval i ve 4. čtvrtletí. K meziročnímu snížení o 6,7 % došlo u výroby hovězího, o 7,5 % u vepřového a o 8,4 % u drůbežího masa.
Výroba masa pokračovala ve 2. čtvrtletí v mírném poklesu a dosáhla 113 089 tun, meziročně byla o 2,7 % nižší. Největší snížení bylo zaznamenáno u hovězího (-6,6 %), nejméně klesla výroba drůbežího (-1,9 %). Ceny...
V 1. čtvrtletí došlo k dalšímu snížení výroby masa, meziročně o 2,8 %. K největšímu poklesu došlo u vepřového (-4,9 %), drůbežího se vyrobilo méně o 1,4 %. Výroba hovězího se téměř nezměnila (+0,1 %). Ceny zemědělských...
Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku bylo na jatkách vyrobeno 114 124 tun masa. Produkce hovězího masa meziročně klesla o čtyři procenta, vepřového o 0,6 procenta. Naopak produkce drůbežího masa se zvýšila o dvě procenta. Nákup...
Ve 3. čtvrtletí 2015 dosáhla výroba masa 111 474 tun (meziročně -2,0 %), z toho bylo vyrobeno 16 330 tun (+2,6 %) hovězího a telecího, 55 263 tun (-5,0 %) vepřového a 39 831 tun (+0,6 %) drůbežího. Mlékárny nakoupily od tuzemských...
V prvním čtvrtletí 2017 bylo vyrobeno 105 770 tun masa (meziročně -3,5 %), z toho hovězího masa 17 110 tun (-4,6 %), vepřového 51 665 tun (-4,6 %) a drůbežího 36 964 tun (-1,2 %). Ceny zemědělských výrobců jatečného skotu se...
Průmyslová výroba v červnu jak meziročně, tak i meziměsíčně shodně vzrostla o 0,9 procenta. Tempo růstu tak postupně zpomaluje. Data v pondělí zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Nejvíce průmysl táhly tradičně...
Výroba masa loni v Česku stoupla o 2,6 procenta na 466 856 tun, vyšší byla naposledy v roce 2011. Loni vzrostla výroba drůbežího a vepřového masa, hovězího se vyrobilo stejně jako v roce 2020. Vyplývá to z údajů, které ve...
Produkce masa na jatkách v Česku loni klesla o 2,5 procenta na 437 835 tun. Výroba klesla především u vepřového masa, které představuje téměř polovinu produkce. Stoupla naopak produkce drůbežího, ale také skopového a kozího....