Co na naše předky čekalo ve sklípcích, z čeho čerpali vitaminy? Jsou to suroviny dobře dostupné i dnes, které nezatíží tělo ani peněženku. Kořenová zelenina, kysané zelí, červená řepa, brambory, jablka. Jak je proměnit...
Nejčastějším houbovým jídlem, které se na českých stolech objevuje, je smaženice. Vyzkoušejte klasickou, ale třeba také netradiční s parmazánem či liščí s vínem. Možná díky tomu zjistíte, že i tak zdánlivě prosté jídlo...
Dýně, kořenová zelenina, hroznové víno, ořechy. Podzim si pro nás připravil spoustu dárků, které výtečně chutnají, obsahují vitamin C a tělu maximálně prospějí. A navíc také mohou pomoci shodit nějaká ta nadbytečná kila...
Říkáte si, že si vypěstuje doma vlastní a „zdravější“ zeleninu, než se dá koupit? To může být velký omyl. Obzvlášť kořenová zelenina může být kamenem úrazu. Z hlíny by totiž mohla absorbovat toxoplazmózu, která...
Mrkev, celer i červená řepa, to jsou poklady skrývající se pod zemí. Kořenová zelenina je levná, snadno dostupná a má přímo blahodárný vliv na naše zdraví. Její využití je navíc velmi široké, rozhodně nepatří jen do...
Cizokrajná zelenina je vítaným zpestřením jídelníčku, ale stále častěji se do talířů vrací tradiční zelenina, která tu fungovala od nepaměti. Už proto, že je plná vitaminů a dalších živin, popisuje týdeník 5plus2.
Rozlomený kontroverzní kříž z roku 1944, který byl u Kořenova na Jablonecku, převezla Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) do muzea ve Vrchlabí.