Medvědí guláš s knedlíkem a topinky s medvědími škvarky nabízela před časem koliba v Tatranské Štrbě. Správa Tatranského národní parku (TANAP) odmítá, že by medvědí maso nabízené v restauraci pocházelo z lovu v této...
Baví Vás žít zdravě pak by ve Vašem Androidu neměla chybět aplikace Fit recepty, která Vám ulehčí každodenní přípravu jídla. V rámci aplikace naleznete recepty roztříděné do jednotlivých kategorií Snídaně,...
Úžasné hovězí na Den volů. Takto vtipně nazvali v restauraci hotelu Skanzen v Modré speciální menu připravené z vynikajícího hovězího. Šéfkuchař Stanislav Slavík se s vámi podělí o čtyři recepty z masa mladých volků.
Ani v parném létě se nemusíte vzdát své oblíbené kávy. Stačí si ji jen připravit v ledové podobě. Vyzkoušejte naše tři recepty na skvělé kávové osvěžení.
Chcete-li hodovat jako kdysi šlechta, dejte si kvalitní kus jeleního masa. Vyrazit pro něj můžete i ke středočeským zámkům. To pravý pivovarský hovězí guláš se podle starých receptur připravoval z koňského masa. Dnes jej ale...
Medvědí guláš či pomazánka ze škvarků. Restaurace na Slovensku neměla strach ani z pořádného maléru. Zaměstnanci totiž hostům podávali maso z medvěda. Potíž je v tom, že takové jednání není v zemi legální. Iniciativa My...
Pražská restaurace Grill Restaurant Za Větrem klamavě uváděla původ nabízeného masa. Restaurace nabízela dva pokrmy, v jejichž názvu figurovalo hovězí původem ze Severní Ameriky. Státní zemědělská a potravinářská inspekce...
Co spojuje polské minipárečky a německý hovězí guláš? Oba výrobky podle potravinových inspektorů klamaly zákazníky v obsahu masa, který byl o desítky procent nižší, než se psalo na obalu. Zarážející je, že se daly koupit na...
V Maďarském guláši z Lidlu bylo výrazně méně masa, než jeho český výrobce uváděl na obalu, zjistili při analýze vzorku inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI). V reakci zakázali prodej čtyř šarží. S...
Půstu jste si užili až až a teď máte chuť na kus pořádného masa? Pak honem vyrazte k řezníkovi! Přinášíme vám skvělé recepty, které zasytí i velké jedlíky a báječně chutnají. Nic pro vegetariány!
Hovězí je druh masa, u kterého obzvlášť záleží na tom, abychom zvolili správný způsob přípravy. Šéfkuchař pražské vinárny Tři Grácie Martin Žáček ví dobře, jak na to!
Aplikace Chrome to Phone nabízela jednoduchý způsob, jak odesílat odkazy, cíle navigace a poznámky z prohlížeče Chrome do zařízení se systémem Android. Funkce aplikace se ale staly poněkud nadbytečnými poté, co prohlížeč Chrome...
K přípravě kvalitních pokrmů je třeba znát nejen nápadité recepty, ale také ovládat znalosti o různých druzích masa a jejich zpracování. „Větší pozornost by si zasloužily vnitřnosti jako jazyk nebo srdce,“ říká kuchař...
Trhané maso, sous-vide, konfitování, lisovaný bůček. Moderními technikami přípravy masa vás provede Daniel Dzuro, skvělý šéfkuchař RICHMAN BUSINESS BARU v Praze na Žižkově.
Do tradiční české kuchyně neodmyslitelně patří různě upravené vepřové maso, ale také krůta či další druhy mas. Pokud tedy milujete klasiku, vyzkoušejte s námi recepty od šéfkuchaře Robert Koura z pražské Restaurace...