Někteří hospodští zkoušejí elektronickou evidenci tržeb obejít novým trikem: předkládají hostům účtenky „na nečisto“. Když se host nepřihlásí o plnohodnotnou účtenku, hospodský tržbu před finanční správou zatají....
Hostinští a prodejci pokladen se předhánějí ve vymýšlení fint na EET: Pivo koupíte u výčepu do kelímku a pak si ho vezmete vypít do klubovny, kterou provozuje někdo jiný než hospodu. Stejně jako například stánky se svařákem pak...
Zavedení elektronické evidence tržeb (EET) se blíží a řadu podnikatelů už zřejmě napadlo, zda by šla obejít. Pár nápadů se už objevilo, jenže za ně hrozí sankce a pokuty až do výše 200 tisíc korun nebo i vězení.
Zavedení elektronické evidence tržeb (EET) se blíží a řada podnikatelů už zřejmě napadlo, zda by šla obejít. Pár nápadů se už objevilo, jenže za ně hrozí sankce a pokuty až do výše 200 tisíc korun, nebo i vězení.
Podnikatelé, kteří úmyslně obcházejí elektronickou evidenci tržeb, jak je popsáno v článku „Legenda o „Babišově stole". Hospody mají nový trik, jak obejít EET“, budou přísně sankcionováni ze strany Finanční nebo Celní...
Do povinného čipování všech psů zbývají poslední tři měsíce. Na internetu už ovšem lidé vymýšlejí, jak nařízení obejít. Majitelé psů si v diskusích navzájem radí, jak čip deaktivovat, nebo přemýšlejí, že by jej ze psa...
České hospody a hotely začaly ve čtvrtek naostro s elektronickou evidencí tržeb (EET). V zásadě hladký start novinky z dílny vicepremiéra Andreje Babiše (ANO) se přeci jen neobešel bez problémů a komplikací. V části podniků...
České hospody a hotely začaly ve čtvrtek naostro s elektronickou evidencí tržeb (EET). V zásadě hladký start novinky z dílny vicepremiéra Andreje Babiše (ANO) se přeci jen neobešel bez problémů a komplikací. V části podniků...
Po měsících dohadů a příprav ve čtvrtek začínají české hospody a hotely s elektronickou evidencí tržeb (EET). Novinku z dílny vicepremiéra Andreje Babiše (ANO) opakovaně „cupovala“ pravicová opozice, jejímu startu ale...
Část barů a restaurací našla způsob, jak obejít smysl vládních nařízení. Před výdejním oknem nechávají stoly a židle, u kterých zákazníci konzumují zakoupené občerstvení. Provoz předzahrádek je sice zakázán, pokud jsou...
Je to boj o přežití. Každý ho bude bojovat po svém, předpovídá brzkou realitu restauratérů ten nejznámější z nich. Levnější hospody se zahojí na zákaznících. Budou jídlo šidit, myslí si Zdeněk Pohlreich.
Pokud máte kavárnu, hospůdku nebo penzion, možná patříte k asi šestině těch, kteří chtějí kvůli EET svůj podnik zavřít a živnost pověsit na hřebík. Takové množství podnikatelů vyjevilo svůj úmysl při nedávném průzkumu,...