Velikonoce jsou v českých krajích především oslavou přicházejícího jara, a tak si velikonoční jídelníček stále zachovává svou tradiční podobu. Velikonoční nádivka, nazývaná také hlavička, velikonoční svítek či sekanice,...
Velikonoční nádivka, nazývaná také hlavička, velikonoční svítek či sekanice, se tradičně podává k večeři na Bílou sobotu. Její podoba se ale liší kraj od kraje. Vždy by ale měla obsahovat zelené byliny symbolizující jaro.
Velikonoční nádivka, nazývaná také hlavička, velikonoční svítek či sekanice, se tradičně podává k večeři na Bílou sobotu. Její podoba se ale liší kraj od kraje. Vždy by ale měla obsahovat zelené byliny symbolizující jaro.
Moderátorka a foodblogerka Koko má nový pořad na televizi Prima Koko ve varu. A jelikož se blíží Velikonoce, hned v prvním dílu se pustila do tradiční velikonoční nádivky. Ale trošku netradičně. Vyrábí ji v ve formičkách na...
Ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku se ve čtvrtek pekly velikonoční mazance, vyráběly velikonoční metličky, konaly se i tradiční velikonoční obchůzky.
Velikonoční koleda, barvení vajíček či pečení beránka. Každý velikonoční svátky tráví po svém, někdo prodloužený víkend využívá k dovolené třeba na horách, někdo vyráží na venkov slavit velikonoční tradice, jiní si...
Stalo se již tradicí, že velikonoční čas zpříjemňují soudcům a zaměstnancům Nejvyššího soudu různé řemeslné výrobky Chráněných dílen Znojmo. Lidé z Nejvyššího soudu jejich zakoupením na oplátku zároveň přispívají...
Říká se jí hlavička, velikonoční buchta, sekanice, sekanina, nebo velikonoční svítek. Jde o tradiční sváteční pokrm a zároveň jedna z nejoblíbenějších příloh, která se během Velikonoc připravuje po celém světě v mnoha...
Na velikonoční koledu, na kterou je odmalička zvyklý, může letos zapomenout.
David Gránský (28)
miluje tradice a s oblibou slaví i velikonoční svátky. Přestože letos budou bez obcházení sousedů s pomlázkou,...
Velikonoční nádivka, nazývaná také hlavička, velikonoční svítek či sekanice, se tradičně podává k večeři na Bílou sobotu. Její recepty se předávají z generace na generaci. Každý dům na vsi má tu svou „nejlepší”....
Velikonoce jsou v českých krajích především oslavou přicházejícího jara, a tak si velikonoční jídelníček stále zachovává svou tradiční podobu. Velikonoční nádivka, nazývaná také hlavička, velikonoční svítek či sekanice,...
Velikonoční kuchyně je pestrá a důležitou roli v ní hraje maso. To se vždy připravovalo v neděli, na Boží hod velikonoční, kdy se slavnostně prostřel stůl a servírovala se jehněčí či kůzlečí pečínka. Jehněčí maso je...
Velikonoční kuchyně je pestrá a důležitou roli v ní hraje maso. To se vždy připravovalo v neděli, na Boží hod velikonoční, kdy se slavnostně prostřel stůl a servírovala se jehněčí či kůzlečí pečínka. Jehněčí maso je...
Velikonoční nádivka, nazývaná také hlavička, velikonoční svítek či sekanice, se tradičně podává k večeři na Bílou sobotu. Její podoba se liší kraj od kraje. Vždy by ale měla obsahovat zelené byliny symbolizující jaro.
Ve většině městských částí mohou lidé navštívit velikonoční trhy, uplést si pomlázku nebo nakoupit velikonoční a jarní pokrmy. ČTK to sdělili mluvčí jednotlivých radnic. Například v Praze 3 se mohou lidé zúčastnit...
Statistika nuda není, alespoň ne ta velikonoční. Český statistický úřad (ČSÚ) zveřejnil několik vybraných statistik ve velikonoční úpravě. Podívejte se, jak se změnila cena vajec, kolik jich kdo sní a kde jsou na tom slepice...