Zvyk pojídat žáby rozhodně není omezen na země třetího světa, za delikatesu se žabí maso považuje i ve Francii. Nejlepší skokany však produkuje Jáva, ročně se jich tam sní přes 180 milionů kusů a stovky tun zamíří na vývoz....
Když kreslí vtipy pro deník Právo, podepisuje se jako Miroslav Kemel. Když nahrává písničky a koncertuje, je Mirek Kemel. Obě činnosti tak od sebe nenásilně odděluje. Před pár dny se nicméně výsledky jeho práce zajímavě sešly.
Písničkář a kreslíř Mirek Kemel připravuje novou desku s názvem Ryby, raci. Vyjde 2. března, téměř čtyři roky po předešlém počinu Nic víc, a Kemel je na ní autorem všech skladeb. V premiéře na Novinkách.cz nyní představuje...
Chybí mu lehkost i kouzlo důmyslnosti středomořské gastronomie. Obyvatelům země navíc připomíná těžké doby chudoby a nedostatku. Přesto rigatoni con la pajata patří mezi ty nejautentičtější pokrmy italské kuchyně. Základem...
Bzenecká Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví prošla rekonstrukcí. Slavnostního otevření zateplených objektů na náměstí Svobody v Bzenci se zúčastnil hejtman Michal Hašek.
Ostravský kuchař David Valíček se k současné vyhrocené situaci v restauratérství staví pozitivně. Peníze od státu nevyžaduje, naopak tvrdí, že česká gastronomie má před sebou skvělý rok. Vidí totiž šanci na změnu. A to...
Byl impresáriem newyorské viktoriánské gastronomie, ikonou luxusních delikates, ústřicovým králem. Chodili k němu nejbohatší, nejmocnější. Thomas Downing však nebyl jen podnikatelem. Nezapomněl, že je černoch, a potají...
Některé vynikají velmi nestandardními ingrediencemi, jiné jsou výzvou pro specifickou přípravu. Další překračují etické hranice. V našem seriálu Extrémní gastronomie vám servírujeme jídla, která si na stůl nedá každý....
Ovlivnila je zavřená gastronomie i zákaz akcí a firemních večírků, kam dodávali tichá i šumivá vína. Lidé přesto v pití sektu v létě vytvořili rekord, říká šéf společnosti Bohemia Sekt.
Jeho žena zrovna kojila, i proto se mu v hlavě objevil onen nápad. Sýr z mateřského mléka Daniela Angerera svět gastronomie šokoval. Mnohé pobouřil, leckteré znejistěl, ale některé i nadchl.