Maso ze zkumavky má menší dopad na životní prostředí, a obejde se bez zabíjení zvířat. Bude však chutnat jako pravé a mělo by být i zdravější. Dnes nemáte jistotu, čím je kráva krmena a jak žije, říká Roman Kříž,...
Polské kuřecí maso ze šarže s bakterií salmonely se z lounské firmy dostalo asi do 16 provozoven, převážně do jídelen. Firma nyní ve spolupráci s veterináři situaci monitoruje a maso od zákazníků stahuje zpět, řekl v pátek...
Kuřecí maso v poslední době zdražuje po celém světě, vliv má více faktorů – válka na Ukrajině, ptačí chřipka a obecně vysoká inflace. Kuřecí je nejčastěji konzumovaným masem na světě, spotřebitelé od New Yorku přes Prahu...
Kuřecí maso v poslední době zdražuje po celém světě, vliv má více faktorů – válka na Ukrajině, ptačí chřipka a obecně vysoká inflace. Kuřecí je nejčastěji konzumovaným masem na světě, spotřebitelé od New Yorku přes...
Na českém trhu se objevilo kuřecí maso původem z Polska kontaminované bakteriemi rodu Salmonella, které způsobují onemocnění salmonelózu. Datum použitelnosti sice mělo do 19. února a v tržní síti se již nenachází, ale Státní...
Kontroloři ze Státní zemědělské a potravinářská inspekce upozornili na nebezpečné kuřecí maso z řetězce Tesco. Maso objevili v prodejně v Mostě, v prodeji už ale není. Kuřecí prsa pocházející z Ukrajiny a zabalená na...
Polské kuřecí maso ze šarže s bakterií salmonely se z lounské firmy dostalo asi do 16 provozoven, převážně do jídelen. Firma nyní ve spolupráci s veterináři situaci monitoruje a maso od zákazníků stahuje zpět, řekl v pátek šéf...
Na českém trhu se objevilo kuřecí maso původem z Polska kontaminované bakteriemi rodu Salmonella, které způsobují onemocnění salmonelózu. Datum použitelnosti sice mělo do 19. února a v tržní síti se již nenachází, ale Státní...
Máte rádi kuřecí maso? Nejste sami! Nejméně třikrát týdně si ho podle průzkumů dá každý druhý Čech. O kuřecím mase ale koluje i řada mýtů. Víte, co je na nich pravdy?
Potravinářská inspekce se od loňska více zaměřuje na potraviny dovezené z Ukrajiny, a to jednak na obilí a obilné výrobky, ale i na kuřecí maso. U obilí vyhovělo všech 92 odebraných vzorků, u drůbežího masa neprošly...
Kuřecí maso je stálicí našich kuchyní. Kvůli své rychlé přípravě ho kuchařky přímo milují. Způsobů, jak kuřecí upravit, je mnoho. Máme pro vás tři recepty, které můžete vyzkoušet a určitě je zařadíte do své rodinné...
Kuřecí maso se dá připravit na mnoho způsobů. Z každé jeho části se dá vykouzlit jiná specialita. Zatímco kuřecí prsa jsou spíše sušší – stehýnka hezky šťavnatá. Mnoho lidí buď upeče celé kuře, nebo si jej naporcuje a...
Vědci z Kolumbijské univerzity se pochlubili softwarově řízenými robotickými lasery, s jejichž pomocí uvařili kuřecí maso vytištěné na 3D tiskárně. Lasery dle jejich slov vaří jídlo s bezkonkurenční přesností, zachovávají...
Hovězí filet, který se při opékání na pánvi chová i chutná jako skutečný steak, se podařilo vypěstovat v britské laboratoři. Brzy by se takové maso mohlo dostat do průmyslové výroby, což by mimo jiné pomohlo snížit emise...
V zahradách jsou spíše nechtěnými hosty kvůli zvyku vykrádat ptačí krmítka a seškrabávat kůru ze stromů, více vítané jsou ale v Británii veverky popelavé na jídelním stole. Píše to web The Telegraph, který se ve víkendové...
Patizon obsahuje mnoho vitaminů a minerálů. Navíc má málo kalorií, skvěle chutná a dá se připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte ho přidat třeba do kuřecí směsi a máte skvělé a zdravé jídlo.