Být majitelem hospody v Česku není poslední roky zrovna veselé. Hostů chodí čím dál méně, podnikům klesají tržby. Upozorňují na to zástupci oboru, podle kterých loni meziročně klesly tržby v celém sektoru po zohlednění...
Podruhé už by do toho nešli. Majitelé restaurací zničených před třemi lety na Břeclavsku tornádem mají stejnou odpověď na otázku, zda by se znovu rvali s osudem. Potvrzují, že podnik se dá znovu postavit, ale nejhorší jsou...
Velké české nápojářské ikony Mattoni 1873 a Budějovický Budvar oznámily spolupráci. Společnosti chtějí do pěti let získat dvouciferný podíl na trhu nealko ochucených piv. Kromě nového nealkoholického produktu je také spojuje...
Lidé po celém Česku hned ráno vyrazili na snídani či kávu do znovuotevřených bister a kaváren. Vzhledem ke slunnému počasí si častěji, pokud to bylo možné, vybírali místa na zahrádkách než v interiérech. I vnitřní prostory...
Nealko víno není vynález posledních let. Za vínem alkoholickým má ale zpoždění, v porovnání s ním připomíná neohrabané mládě. Jak zjistil test MF DNES, snaží se, občas překvapí – ale čeká ho ještě dlouhá cesta, než se...
Venkovské služby jako hospody či potraviny s obtížemi přestály covidovou krizi. Vlna zdražení teď provozovny v menších obcích drtí. „Vítězí lahvové pivo v garáži,“ zaznívá v dalším díle ze série Jak se žije...
Efekt padajícího domina, lístek z hospody, nedokončené logo Tří sester nebo „lajny kokainu“. Taková a podobná přirovnání se na sociálních sítích vyskytují v souvislosti s novou vizuální identitou včetně nového loga...
Během inflační krize a s koncem covidové epidemie Češi změnili své nákupní zvyky. Podle prodejců potravin oslovených Právem lidé především nakupují častěji a v menších množstvích, protože si hlídají výhodné cenové...
Od loňského května do konce letošního dubna utratili Češi za nealkoholické nápoje 15,7 miliardy korun. Celková spotřeba mírně klesla, tržby ale stouply kvůli zdražení nealka. Češi pijí méně minerálek, víc džusů,...
Omezení otevírací doby dopadá na tržby restaurací, barů i dalších podobných podniků. Podle statistik České spořitelny jsou nejpostiženější bary a hudební kluby, které zavíráním ve 22 hodin přicházejí v průměru o čtyřicet...
Lidé v Česku jsou vzhledem k růstu cen stále méně ochotní utrácet. Maloobchodní tržby se v březnu meziročně snížily o 8,1 procenta a tržby obchodníků tak v Česku klesají už 11 měsíců po sobě.
Češi jsou přeborníci v pití alkoholu. Za rok zkonzumují 14,4 litrů čistého lihu, více zvládnou už jen v Litvě a Moldavsku. „Chlast je náš národní sport, za hranou rizikového pití se u nás nachází milion lidí,“ varuje...
Jak covid změnil české hospody a restaurace? Jejich majitelé se naučili počítat a vědí, že za kvalitu si musí nechat zaplatit. Očekávanou změnu komentuje zástupce restauratérů za Asociaci malých a středních podniků Luboš...
Horečka, suchý kašel, únava či ztráta čichu a chuti. To jsou nejběžnější příznaky provázející onemocnění covid-19. Stále častěji však lékařské studie potvrzují, že mnoho lidí se s úplně prvním příznakem setká na...
V Česku v posledních letech opět přibývá žen, které se rády napijí piva. Občas jej konzumuje 57 procent Češek. Ženy častěji než dříve zavítají do hospody, zatímco u mužů frekvence návštěv klesá. Za růstem stojí kultivace...
Odjet na zahraniční dovolenou bez sjednaného cestovního pojištění? To si dnes riskne málokdo. Rostoucí zájem o cestovní pojištění potvrzují i statistiky České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP). Počet uzavřených...
Během několika měsíců se zásadně změnilo spotřebitelské chování v čase oběda. Z nejnovějšího průzkumu agentury Ipsos vyplývá, že si lidé častěji nosí jídlo z domova a odklání se od stravování v restauracích a hospodách...