Cukrářský gigant Nestlé stahuje z prodeje ve Velké Británii čokoládovou tyčinku, která obsahuje snížené množství cukru. Vyrábí se v Olomouci a Britům nechutná. Čemu dávají přednost Češi?
Čokoláda. Pro mnoho lidí hříšné potěšení, nebo sladká odměna. Řadu z nich určitě potěší slova vědců z Ameriky, že má čokoláda blahodárný vliv na mozek a jeho funkce. Řeč ale není o čokoládě mléčné, nýbrž o té...
Sladká pohroma! Polská policie musela ve středu ráno zcela uzavřít úsek frekventované dálnice A2 spojující Varšavu s Poznaní kvůli nesjízdnému povrchu. Uzavírku způsobila nehoda kamionu, z jehož cisterny vyteklo 24 tun čokolády....
Čokoláda je milovanou pochutinou stovky let. Toto smyslné afrodiziakum má totiž léčivé kouzlo. Při akutních splínech dokáže zabojovat tak efektivně, že se bezprostředně po konzumaci dostaví sladká úleva. Není proto náhodou, že...
Německo tisíce nakažených, Itálie dokonce desetitisíce. Při pohledu do tabulek vypadá situace v Česku docela dobře. Jenže… Neplatí náhodou málo testů = „málo" nakažených?
Republikáni Miroslava Sládka a SPD Tomia Okamury jsou strany, které oslovují podobně laděné skupiny voličů, což je vidět např. i v diskuzích na facebooku. Proč upřednostnit M. Sládka před T. Okamurou? Nad tím se chci zamyslet v...
Zákusky, bonbony, čokoláda. Je známo, že po takových dobrůtkách lehce sklouzneme k mrzutosti a podrážděnosti. Potravin, které nám dokážou spolehlivě zkazit náladu, ale existuje mnohem víc.
Čokoláda bezesporu patří mezi nejoblíbenější pochutiny na celém světě. Ne každý zrovna přišel na chuť té hořké, ale právě kvalitní hořká čokoláda (minimálně 70 % kakaa) je pokladem pro naše zdraví.
Jaroslav Osička z Velkých Bílovic na Břeclavsku nabízí příchozím ve svém vinném sklepě vína vyrobená po staru, důkladně prokvašená, a tedy bez cukru – suchá. Podobně naladěných vinařů, kteří o víkendu otevřeli své...
Kvůli menším tolerancím a většímu podílu lidské práce při výrobě jsou Volva vyrobená v Číně lepší než ta vyrobená v Evropě, říká senior viceprezident designu Volva Robin Page. Rozdíly však prý nejsou velké.
ROZHOVOR „Na základě fake news v magazínu Bystrčník, která byla podbarvena snímkem lodi s migranty, se rozpoutala proti nám nechutná pomlouvačná kampaň. Její účastníci nás agresivním způsobem napadali a vyhrožovali nám,“...
Čokoláda na milion způsobů. Café Parlor se ve středu 18. ledna proměnilo ve sladký ráj neřestí. Lidé si zde po celý den mohli nechat namíchat čokoládu s nejrůznějšími ingrediencemi od čokolatiéra Martina Pokorného.
Čokoláda na milion způsobů. Café Parlor se ve středu 18. ledna proměnilo ve sladký ráj neřestí. Lidé si zde po celý den mohli nechat namíchat čokoládu s nejrůznějšími ingrediencemi od čokolatiéra Martina Pokorného.