Řízek s brambory za 450 korun, domácí jablkový závin za 150, smažák za 190. Langoše u stánku si pak můžete dát za 130 korun. I takový je „předvánoční“ Krumlov. „Na řízek s rodinou? S pitím a něčím sladkým pro děti...
Historik Martin Franc se v rozhovoru pro Aktuálně rozpovídal o tradičním vánočním jídle, bramborovém salátu. Prý ho máme z Ruska! Ušetřeny nezůstaly ani další pokrmy. Cukroví od Rakušanů a Němců. Vepřový řízek z komunismu.
Rod Schwarzenbergů aktivně podporoval československý odboj, o svůj majetek ale přišel hlavně kvůli závisti, řekl v rozhovoru pro iDNES.cz historik Jan Županič. Úzké vazby na světové státníky podle něj pomohly také Karlu...
„Ekologičnost je až na druhém místě, developeři jdou v Česku hlavně po ceně,“ říká Lukáš Krch, generální ředitel firmy Halla. Ta nyní osvítila bývalé sídlo listu Daily Mail v Londýně.
„Češi konzumují nejvíce vepřové maso. Díky cenové dostupnosti roste na oblibě drůbeží maso, naopak hovězího masa konzumujeme kvůli vysoké ceně relativně málo,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
Někteří polští chovatelé prodávají majitelům jatek nemocné krávy, jejichž maso může být zdravotně závadné. Jatka mají o maso zájem kvůli výrazně nižší výkupní ceně než je cena zdravého dobytka, informovala polská...