Tohle nebude nic pro vegetariány. Nová restaurace na Vinohradech je zasvěcena pouze a výhradně masu. Ostatně už samotný název Wood & Steak říká, že vedle masa je zde místo už jen na dřevo.
Koňské maso mizí z francouzských talířů a počet koní zabitých na jatkách tak rapidně klesá. Zatímco ještě před devíti lety porazili řezníci přes 20 000 koní za rok, loni to bylo už jen 5 252 kusů. Vyplývá to ze statistik...
Japonský prodavač začal nabízet turistům medvědí maso z automatu. Zabalené steaky pochází ze zvířat, které se ve snaze získat potravu stahují z hor a ohrožují obyvatele měst.
Čtyři procenta Čechů nejí maso, další čtyři si ryby a maso dopřeje příležitostně, vyplývá z průzkumu agentury Ipsos. Asi desetina dotázaných maso ze svého jídelníčku občasně odstraňuje nebo se ho snaží omezit, zbytek...
Británie kvůli nedostatku řezníků vyváží hovězí maso ke zpracování do Irska. Výrobcům proto rostou náklady. V odvětví chybí přibližně 10 000 kvalifikovaných pracovníků.
Český start-up Bene Meat Technologies vyvíjí technologii produkce kultivovaného masa v průmyslovém měřítku. Zaplatit za něj má zákazník tolik, co za maso, které kupuje dnes běžně v obchodech.
Co jen uvařit k obědu? Asi vytáhnu maso z mrazáku a uvidíme, co z toho vykouzlíme. Bohužel se běžně dopouštíme několika chyb, které obírají maso o potřebné a zdraví prospěšné živiny.
Maso a maso, hodně masa. A k tomu oříšky, bobule. Tak vykresluje stravu pravěkých lidí paleodieta. Její obraz byl zpochybněný už několikrát, nepřispívá jí ani aktuální studie jídelníčku někdejších lovců a sběračů z And.
Dovozci budou muset veškeré hovězí maso z Polska zkontrolovat v certifikované laboratoři. Dokud nebudou hotovy výsledky testů, maso nebude smět na trh. Veterináři by měli ve čtvrtek zveřejnit mimořádná opatření, kterými se...
Mezi nejvyhledávanější potravinu na trhu patří maso. Oblibě se těší nejen mezi kuchaři a konzumenty, ale především mezi obchodníky. Mnozí z obchodníků, překupníků a dodavatelů však zapomínají, že by maso mělo splňovat...
Někteří polští chovatelé prodávají majitelům jatek nemocné krávy, jejichž maso může ohrozit lidské zdraví. Jatka mají o maso zájem, neboť výkupní cena je výrazně nižší než u zdravého dobytka a z jeho prodeje obchodníkům...
Šokující případ se odehrál v ruském městě Belousovo. Žena v tamní drůbežárně pracovala u mlýnku na maso. Jejím úkolem bylo přemisťovat drůbeží maso z jednoho dopravníku na druhý. Náhle se jí však ruka zasekla mezi...
Od minulého roku maso zdražilo, podle Eurostatu nejméně o 20 procent. A to jak v Polsku, tak v Česku. Jenže tu jsou podstatné rozdíly. Například v tom, že v Polsku je na maso nulová DPH. A to mění i ceny. Zatímco v Česku cena...
Na jatka v Sedlčanech v Jateční ulici nyní chodí desítky lidí denně, kupují čerstvé maso přímo z porážky. Důvod? Po kauze s polským masem nechtějí nakupovat v supermarketech maso z dovozu. Chtějí maso z Česka. Z českých...
V době mysliveckých honů je ideální čas na zvěřinu, která je dodnes považována díky své výjimečné chuti a kvalitě za maso králů. Aby také ne, vždyť jde o maso zvěře pocházející z majestátních českých lesů.
Z nějakého důvodu nejíte maso, ale přesto si ten pocit „dát si flákotu“ nechcete nechat aspoň občas ujít? Nebo vám maso zkrátka chutná, jen ho občas chcete z jídelníčku vyřadit, ale chuťové buňky přesto nasytit? Řešením...
V cheesburgerech, hamburgerech či BigMacích jíme maso z polských krav. Naopak v McRoyalech či prémiových burgerech je české hovězí. Veškeré maso pro české pobočky McDonald‘s však zpracovávají na severu Polska. Vyrazili jsme se do...
Maso z českých chovů se na pultech tuzemských obchodů ocitá mnohdy po dovozu ze zahraničí. Laik se tomu asi diví, ale finančně se to vyplatí. Zvířata se odtud nejprve vyvezou do ciziny, aby se poté maso z nich sem zase dovezlo.