Vývar je základem pro každé vaření, ať už budete připravovat polévky, omáčky nebo péct maso. Proto se vyplatí udělat si ho do zásoby a pak ho můžete používat místo různých kupovaných bujónů. Dnešní kuřecí vývar pro vás...
Nastalo období častých respiračních onemocnění, která jsou kolikrát doprovázena vysokými teplotami. Na sražení teploty můžeme sáhnout po lécích nebo využít rad našich babiček.
O víkendu se vrátí vysoké prázdninové teploty, a tak zapomeňte na vývar a vylovte z ledničky zeleninu a ovoce. Letní polévky, inspirované dálkami a kořeněné vaší fantazií, jsou chutné a navíc zdravé i osvěžující.
Jak vypadaly stavebnice našich dědů a domečky pro panenky našich babiček? Výstava Hračky v časech 1. republiky ukazuje v Libni v Grabově vile hračky, se kterými si hrály děti ve 20. a 30. letech minulého století.
Kdoule patřily do kuchyní našich babiček a svou slávu mají již za sebou. Když si na ně rozvzpomenete, tak určitě neuděláte chybu. Nejenže mají pikantní chuť, ale i krásně voní.
Rostoucí ceny potravin a obavy z budoucnosti jsou příčinou toho, že se stále více lidí přiklání ke skromné kuchyni babiček a prababiček. Kulinární odkaz našich předků ovšem nemusí být jen o odříkání, ale také o skvělých...
K moudrosti a prověřeným radám našich babiček se čas od času uchyluje snad každý z nás. Jejich rady přijdou obzvláště vhod, když nám není zdravotně úplně dobře. Bylinky, o jejichž blahodárných účincích toho věděly...
Křupe vám v kolenou tak, že když vstáváte, tak to každý slyší? Musíte ráno rozhýbávat prsty, abyste mohli pořádně chytit hrnek s kávou? Vyzkoušejte rady našich babiček, které by vašim kloubům mohly pomoci.
Kuřecí maso je stálicí našich kuchyní. Kvůli své rychlé přípravě ho kuchařky přímo milují. Způsobů, jak kuřecí upravit, je mnoho. Máme pro vás tři recepty, které můžete vyzkoušet a určitě je zařadíte do své rodinné...
Je nejvyšší čas začít péct cukroví na Vánoce! K tradičním druhům patří i vánoční perníčky. Máme pro vás pět rad našich babiček, jak mít ty nejlepší. Voňavé, měkké a k snědku i na pohled!
Během dětství a dospívání se nám dostávalo mnoha návodů, tipů a doporučení. Dokonce i dnes je slýcháme a vědomě i podvědomě nás stresují různé rady maminek a babiček, ale i tatínků a dědečků. Měli v nich naši blízcí...
Chladný a sychravý podzim je obdobím, kdy si rádi dopřejeme něco teplého, co nás zároveň pořádně zasytí. Ideálním nápadem jsou proto vydatné polévky bohaté na ingredience, pro které nemusíme chodit daleko. Brambory, houby nebo...
Co vás spolehlivě v nevlídném podzimním počasí zahřeje jsou horké polévky. A nemusíte se držet jen zajeté klasiky. Můžete také zkusit netradiční přesnídávkové pochoutky. Ty vás totiž nejen zasytí a zahřejí, ale nadchnou...
Byli si blízcí, i když s každým jinak a v jinou dobu. Poté, co se smuteční hosté rozloučili s textařem Vladimírem Poštulkou, tvořily se hloučky, v nichž se na bonvivána, vzdělance i labužníka vzpomínalo. Ke dvěma z nich jsme se...
Okousané listy zeleniny a květin, zpustošená zahrada. Slimáci se pomalu objevují na našich zahradách. Do boje s těmito invazivními škůdci můžete vyrazit už teď, o to bude účinnější. Na výběr máte několik strategií likvidace...