Pomocnou ruku nabídly pivovary v Olomouckém kraji provozovatelům restaurací, kteří se po dvouměsíčním uzavření svých podniků připravují na pondělní částečné obnovení provozu.
České pivovary startují iniciativu na podporu hospod a restaurací. Tržby jim kvůli pandemii skoro stojí a pracovní budoucnost čtvrt milionu lidí v gastronomii je nejistá. I tak nezištně vaří záchranářům, hasičům a policii.
Na veřejnosti se nesmí pít alkohol, hospody musejí zavřít a mnohým docházejí peníze. Proto vítají jakoukoliv pomoc. SZ Byznys zjišťoval, zda a jak konkrétně hospodám pomáhají pivovary, které díky nim v minulosti vydělávaly.
Na ukrajinském poloostrově Krym vyhořela ve městě Jevpatorija v noci na úterý zoologická zahrada Tropic Park, která byla domovem více než 200 druhů zvířat. Informuje o tom ruský list Kommersant, podle něhož přežili pouze dva...
Kupte si poukaz, který uplatníte, jakmile otevřeme. Tak funguje kampaň #zachraňhospodu, kterou spustily tuzemské pivovary. Snaží se tím nabídnout pomoc restauratérům, jejichž situace je podle lidí v oboru kritická a hrozí, že část...
Italský michelinský šéfkuchař Massimo Bottura si na předměstí Milána otevřel novou restauraci. Scházet se v ní ovšem nebude smetánka, ale naopak lidé bez domova nebo ti, jejichž finanční situace není zcela příznivá. Ačkoli si...
Před třemi dny vyhořela historická budova statku, především pak její původní krov z 18. století. Statek se místní snažili dlouhá léta zachránit před chátráním a hlavně před demolicí, má ho totiž nahradit nový...
Restauraci pro psy si v římské čtvrti Ponte Milvio nedávno otevřel 33letý Marco Turano. Pokrmy pro čtyřnohé miláčky prý nechává připravovat jen z prvotřídních produktů, takže rezervace se jen hrnou.
Pivovary již vědí o stovkách odběratelů, kteří se rozhodli ukončit činnost spolu s nástupem elektronické evidence tržeb od prosince. Jde hlavně o menší a venkovské restaurace. Dopady elektronické evidence však budou jasné až v...
Výrazný pokles prodeje piva zaznamenaly od poloviny března po vládou nařízeném uzavření restaurací pivovary v Olomouckém kraji, které se kvůli tomu musely vyrovnat i s problémy v organizaci výroby.
Zatímco před koronou tvořil podíl prodaného piva na tržbách restaurací 38 procent, dnes je to jen 15 procent. Už před pandemií pokračoval trend pití piva doma místo v hospodě. Pivovary kvůli tomu zvyšují cenu piva v obchodech.
Hektolitry neprodaného piva, které nevypili zákazníci kvůli uzavření restaurací, nabízejí nové využití. Pivovary z nich v době koronaviru nechávají vyrábět pivní pálenku. O tento čtyřicetiprocentní čirý alkohol je tak...
Adam Smith bojuje proti plýtvání jídlem – otevřel si síť restaurací, ve kterých vaří pouze z prošlých potravin. Myšlenka se rychle ujala, jeho projekt Real Junk Food Project má pobočky v Austrálii, Spojených státech nebo Nigérii...
Adam Smith bojuje proti plýtvání jídlem – otevřel si síť restaurací, ve kterých vaří pouze z prošlých potravin. Myšlenka se rychle ujala, jeho projekt Real Junk Food Project má pobočky v Austrálii, Spojených státech nebo Nigérii...
Čepované pivo už netáhne tolik, jako dříve. Tuzemské pivovary proto propagují řetězce restaurací, které zahrnují už téměř dvě stovky podniků. Některé vlastní přímo, jiné mají formu franšízy.
Velké tuzemské pivovary stále častěji připravují speciální či netypická piva. Nyní uvařily speciály na Dny českého piva, do nichž se na konci září zapojí kolem šesti tisíc restaurací. Pokoušejí se tak reagovat na...