Odmalička je nám vštěpováno, že nenasytnost není dobrá vlastnost a v mnoha situacích bychom se měli uskrovnit. Je to chápáno jako samozřejmost, ale dnešní Pod čarou pátrá, co se stane, když na tyto rady odpovíme otázkou...
Menší země se ve světě často snaží zviditelnit prostřednictvím gastronomie. K tomu je však nejprve potřeba znát a správně uchopit svou národní kuchyni. A dnešní Pod čarou ukazuje, že to často bývá překvapivě složitý...
Na vlastní věk se díváme jinak než kdysi, a je to jistě dobře. Má to ale i stinné stránky. Dnešní Pod čarou tak zkoumá, proč už není ostuda i v dospělosti sledovat obsah pro teenagery, a jestli tím o něco důležitého...
V newsletteru Pod čarou každou sobotu Matouš Hrdina popisuje společenské trendy, které sice vídáme všude kolem sebe, ale v přílivu každodenního zpravodajství trochu zanikají mezi řádky. Přečtěte si ukázku:
V newsletteru Pod čarou každou sobotu Matouš Hrdina popisuje společenské trendy, které sice vídáme všude kolem sebe, ale v přílivu každodenního zpravodajství trochu zanikají mezi řádky. Přečtěte si ukázku.
V informačním chaosu se objevují noví hráči překračující hranice jednotlivých mediálních sfér. Dnešní Pod čarou tak zkoumá, jak tenká je hranice mezi bulvárními drby, politikou, konspiračními teoriemi a zábavním průmyslem.
Nástup sociálních sítí zásadně proměnil globální popkulturu. Naše představy o celebritách a prestiži ale v mnohém zůstávají nezměněny. Nové vydání Pod čarou tak zkoumá, proč je cesta ke slávě pořád tak složitá...
I když dnes výsadbu stromů podporuje kdekdo, náš přístup k městské přírodě má pořád mezery. Dnešní Pod čarou je tedy o tom, proč chceme mít i trávníky a křoví hezky úhledné a pod kontrolou.
Jídlo není jen nutná životní potřeba, ale také věc, skrze kterou se snažíme vypadat lépe před ostatními. Nejrůznějších tlaků je ale už tolik, že se spousta lidí sžírá pocity viny bez ohledu na to, co si zrovna nandají na...
Streamovací služby nám nabízejí závěje nového obsahu, který ale často působí zaměnitelně a moc nám z něho v hlavě nezůstane. Dnešní Pod čarou proto pátrá, jestli algoritmy vyprazdňují kulturu, a proč stroje nemohou mít...
V newsletteru Pod čarou každou sobotu Matouš Hrdina popisuje společenské trendy, které sice vídáme všude kolem sebe, ale v přílivu každodenního zpravodajství trochu zanikají mezi řádky. Přečtěte si ukázku.
V newsletteru Pod čarou každou sobotu Matouš Hrdina popisuje společenské trendy, které sice vídáme všude kolem sebe, ale v přílivu každodenního zpravodajství trochu zanikají mezi řádky. Přečtěte si ukázku.
V newsletteru Pod čarou každou sobotu Matouš Hrdina popisuje společenské trendy, které sice vídáme všude kolem sebe, ale v přílivu každodenního zpravodajství trochu zanikají mezi řádky. Přečtěte si ukázku.
Pokud stejně jako já patříte ke generaci mileniálů, jistě jste si všimli jedné nepříjemné věci – neodvratně stárneme. Přihodí se to každému, ale dnešní Pod čarou zkoumá, v čem může být stárnutí mileniálů unikátní.
Při hledání metafor si často pomáháme krajinnými prvky, a věci tak bývají široké jako moře či velké jako hora. Máloco ale připomíná placatou rovinu. Dnešní Pod čarou proto zkoumá, co můžeme najít v nenápadných plochých...
Debata o AI nástrojích se většinou potácí mezi naivním nadšením a temnými obavami. Zapomíná se v ní ale na případy, kdy je AI docela přízemně užitečná věc. Dnešní Pod čarou proto řeší, co nám daly a vzaly automatické...
Často se setkáváme s dobrými radami, jak bychom své koníčky měli změnit v práci snů. Dnešní Pod čarou proto zkoumá, co nás tlačí k proměně zábavy v zaměstnání, a jestli na celém konceptu koníčků nebylo něco špatně...
V newsletteru Pod čarou každou sobotu Matouš Hrdina popisuje společenské trendy, které sice vídáme všude kolem sebe, ale v přílivu každodenního zpravodajství trochu zanikají mezi řádky. Přečtěte si ukázku.