Na letošním seznamu 3000 nejvíce citovaných výzkumných pracovníků z 21 oborů včetně sociálních věd, který zveřejnila společnost Clarivate Analytics, je i pět vědců z České republiky.
Ve 3. čtvrtletí 2015 dosáhla výroba masa 111 474 tun (meziročně -2,0 %), z toho bylo vyrobeno 16 330 tun (+2,6 %) hovězího a telecího, 55 263 tun (-5,0 %) vepřového a 39 831 tun (+0,6 %) drůbežího. Mlékárny nakoupily od tuzemských...
Bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula by s rozvolňováním ještě počkal. Restaurace a bary by podle něj měly být do konce roku zavřené, povolil by otevření malých obchodů. Svému nástupci situaci nezávidí. „Není nic...
V roce 2018 se výroba masa v České republice zvýšila o 2,1 %. Hovězího masa se vyrobilo o 5,7 % více, drůbežího o 3,4 %, výroba vepřového masa zůstala stejná jako v předchozím roce. Ceny zemědělských výrobců jatečných...