Dýně a halloween, svátek, který se zabydluje i u nás, patří k sobě. Do kostýmů kostlivců se ale převlékat nemusíte, stačí když vyzkoušíte nějaký ten dýňový recept.
Bruschetta je předkrm, který se tradičně podává se směsí rajčat a koření. Jeho podzimní verze sice není tak známá, ale do chuti se trefí milovníkům hub a pancetty.
Odborníci z Vysokého učení technického (VUT) v Brně se podílejí na výrobě udržitelného finančně dostupného opalovacího krému pro potřeby albínů v Africe, konkrétně v Ghaně. Recept v rámci dobrovolnického projektu Krémy pro...
Užijte si podzim se všemi rozmanitými chutěmi a vůněmi, které nabízí. O recept se tentokrát podělila kuchařka a výživová poradkyně Jana Králiková z úspěšného blogu Zásadně zdravě.
Dýňový olej je skutečným pokladem, který by neměl chybět v žádné domácnosti. Tento za studena lisovaný olej ze semen dýně velkoplodé je nejen lahodnou delikatesou s ořechovou chutí, ale také silným spojencem zdraví.
Jak funguje opalovací krém? Co znamená číslo ochranného faktoru SPF? Je rakovina kůže způsobená slunečními paprsky? A co je pravdy na tom, že opalovací krém naopak zvyšuje riziko, místo aby jej snižoval? Podívali jsme se na...
Jablka, hrušky, švestky, ale i dýně se podle Blanky Milfaitové, která objektivně vaří ty nejlepší marmelády na světě, právě teď dají v kuchyni zpracovávat na sladké pochoutky. Přípravu dýňového džemu předvedla o víkendu v...