Britská gastronomie trpí. Hospody i restaurace se potýkají s odlivem zaměstnanců, vysokými výdaji za energie i inflací. Tři čtvrtiny podniků v pohostinství navíc nemají dostatek personálu, píše agentura Bloomberg.
Zavřít Čechům hospody, k tomu už musí být důvod. Majitelé podniků se bojí, že se z epidemie české pohostinství jen tak nevzpamatuje. Špičkoví šéfkuchaři a majitelé restaurací a kaváren proto píší vládě. Chtějí jasné...
Stoupenci iniciativy Chcípl PES, kteří kritizují vládní nařízení uzavřít kvůli epidemii koronaviru restaurace a hospody, otevírají v sobotu své podniky. Podle Jakuba Olberta z pražské restaurace Šeberák, která byla navzdory...
Nouzový stav v neděli večer končí. Znamená to, že restaurace, obchody i služby pravděpodobně otevřou. Školy jsou s otazníkem. Seznam Zprávy získaly interní materiál Ministerstva vnitra, který jednotlivé možnosti popisuje.
Českým pivovarům se daří a loni vyrobily rekordní množství piva (20,1 milionu hektolitrů). Kdyby ale spoléhaly na české pijáky, jsou v minusu. Pivo pijeme méně a hospody strádají.
V uplynulém roce v pohostinství ubylo 953 živností. To je nejméně za pět let. Vyplynulo to z analýzy společnosti CRIF. V loňském roce bylo v pohostinství založeno nebo obnoveno 16 420 živnostenských oprávnění, zatímco činnost...
Gastronomické podniky musí od pondělí přerovnat stoly tak, aby u nich sedělo jen šest lidí a měli mezi sebou 1,5metrové rozestupy. SZ Byznys zjišťoval, jak se restaurace na nouzový stav připravují a zda čekají další úbytek...
Podle vládního nařízení měly restaurace a hospody v Česku ve 20 hodin zavřít. Podobně jako ve středu se ale i ve čtvrtek večer objevily takové, které navzdory hrozbě pokuty zůstaly otevřené a kde zasahovala policie. Mezi nimi...
I přesto, že restaurace, hospody a bary už v prosinci uzavřela vládní protiepidemická opatření, počet opilců na záchytkách neklesá. Odborníci proto varují před domácím pitím.
České hospody a restaurace konečně naplno otevřely, jenže zákazníci se zrovna nehrnou. Boj o přežití tak pokračuje. Průzkumy uváděly, že pandemie koronaviru navždy zavře třetinu z nich, nyní se mluví o desetině. Jenže jaká...
Útraty v restauracích během karantény meziročně klesly až o polovinu, po otevření zahrádek činil propad 19 procent. Vyplývá to z dat České spořitelny. Restaurace a hospody ve střední Evropě musely v březnu kvůli opatření proti...
Davy fanoušků na stadionech během fotbalového mistrovství Euro, přeplněné tribuny a také hospody a restaurace, kde fotbal sledují další masy lidí. I to jsou podle Světové zdravotnické organizace (WHO) hlavní důvody, proč v Evropě...
Restaurace a hospody zná v Česku málokdo tak jako Tomáš Mráz. V Plzeňském Prazdroji, který je největším hráčem na trhu, má na starosti prodej piva a spolupráci s více než 20 tisíci hospodami po celé zemi. Ty letos čekají...
Na téměř dva a půl měsíce musely pozastavit činnost české hospody a restaurace. Nyní je jejich úkolem nalákat hosty zpět. S ohledem na výzvy předešlých týdnů to nepovažují za nijak náročnou věc. Jedním z lákadel je třeba...
Jak covid změnil české hospody a restaurace? Jejich majitelé se naučili počítat a vědí, že za kvalitu si musí nechat zaplatit. Očekávanou změnu komentuje zástupce restauratérů za Asociaci malých a středních podniků Luboš...
Systém PES zůstává na 3. stupni, jenže ke změnám přesto dochází - restaurace musí od středy 9. prosince zavírat ve 20:00. Zakázaný mají přitom i prodej piva v PET lahvích hostům domů, což se po vlně kritiky změní. Některé...
Poslední místem, které jsme navštívili v našem seriálu Hospody se nevzdáme, je Restaurace U Zdenky. Ta leží uprostřed psárských lesů a o cyklisty a chataře se tu stará věčně usměvavá paní Jana. Idylku na vesnici dokreslují...