Třetina hospod a restaurací, kam Plzeňský Prazdroj dodává pivo, si zejména kvůli energetické krizi není jistá svojí existencí. Definitivně zavřít je pak rozhodnuto jedno procento z nich, ukázal zářijový průzkum mezi 5 500...
Každé osmé pivo z Plzeňského Prazdroje je již nealkoholické. Dlouhodobý růst populární značky Birell v letošním roce ještě akceleruje. Za prvních sedm měsíců tohoto roku prodal Prazdroj o čtvrtinu nealkoholických piv více...
Pivní značky Plzeňského Prazdroje hrají na tuzemském trhu přesilovku. V průměru každé čtvrté pivo vypité v Česku pochází z tohoto pivovaru. Dvojkou na trhu jsou s velkým odstupem Pivovary Staropramen. Budějovický Budvar je...
Pivo bylo dříve v Česku tahounem v gastronomickém průmyslu, nyní se stává pro provozovatele hospod problémem, řekl člen představenstva Asociace malých a středních podniků ČR Luboš Kastner pro televizi CNN Prima News.
Pro návštěvníky britských hospod bylo donedávna největší dilema zda si dají whisky, nebo pivo. A když pivo, tak jestli čepované, nebo lahvové, malé, či velké. Nyní však Britové čelí nové a stále častější otázce: dát,...
Uvařit pivo se ziskem je pro zpracovatele českého zlata těžší a těžší. Kromě vysokých cen za energie sládky trápí i odliv lidí z hospod. Více než na množství proto sází na pivní speciály a rozšíření portfolia i na nealko...
Hospody jsou kvůli pandemii znovu zavřené. Podle zkušeností Plzeňského Prazdroje jen zhruba každá desátá nabízí pivo z okénka a prodávají sotva polovinu toho, co prodávaly před rokem. Pivovarům přitom odbyt neklesl zdaleka tak...
Zdravotní nezávadnost potravin nebo jejich falšování by u všech restaurací, hospod nebo cukráren měla nově kontrolovat Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) a převzít tak část pravomocí krajských hygienických...
Trvale uzavřených restaurací a hospod v ČR bude vinou koronavirové pandemie a souvisejících opatření mnohem méně, než se čekalo, vyhodnotil aktuální průzkum Prazdroje. Pokračování podnikání podle něj plánuje 97,5 procenta...
Česko a pivo k sobě neodmyslitelně patří. Celá řada hospod či restaurací si pro svůj podnik vaří vlastní pivo. Najde se ale i spousta nadšenců, kteří si z toho udělali hobby a pivo vaří u sebe doma. Mezi tyto nadšence patří...
Pivo v restauracích nepijí už jen muži, ale s chutí si ho dopřávají i ženy. Pivo jako první volbu před vínem označila v průzkumu Plzeňského Prazdroje nadpoloviční část žen, konkrétně 52 procent. Podle expertů je to zejména...
Tisíce hospod se kvůli koronaviru ocitly na hranici finanční udržitelnosti. Štamgasti se jim teď snaží pomoci a po celé republice vznikají projekty na záchranu oblíbených hospod, kaváren a dalších podniků.
„S kapelou bych se sem asi nedostal,“ řekl v Národním divadle Josef Vojtek. Spojení jeho jména a Ceny Thálie by možná ještě před rokem překvapilo, po sobotním předávání je však faktem, že zpěvák kapely Kabát má doma...
Minipivovary v kraji se v produkci piva a tržbách jen pomalu dostávají na předcovidová čísla. Potýkají se i se změnou chování zákazníků, kteří si odvykli chodit do hospod. Z šesti minipivovarů, které v Česku skončily během...
Síť hospod, v nichž se čepuje pivo z tanku, by nemusela být do budoucna doménou pouze největších pivovarských hráčů jako je Plzeňský Prazdroj, Pivovary Staropramen nebo Pivovary CZ Group. Aktuálně se o tankové pivo snaží...
Pivaři se v době pandemie přemístili z uzavřeného výčepu do obýváků. Když nakupovali pivo, potvrdili letitý trend a stále častěji sáhli po plechovkách.