Jihočeské pivovary musí reagovat na změny na trhu způsobené pandemií koronaviru. V Třeboni pořídí linku na plechovky, stoupá zájem o pěti- a dvacetilitrové sudy.
Malé řemeslné pivovary v Moravskoslezském kraji se připravují na pondělní otevření restauračních zahrádek, dostávají už větší objednávky na sudy. Po odstávce kvůli pandemii nového typu koronaviru pivovary opět vaří naplno.
Tisíce hospod se kvůli koronaviru ocitly na hranici finanční udržitelnosti. Štamgasti se jim teď snaží pomoci a po celé republice vznikají projekty na záchranu oblíbených hospod, kaváren a dalších podniků.
Malé moravskoslezské pivovary i v současné koronavirové době navařily na svátky vánoční speciály. Je o ně totiž zájem a jejich štamgasti je každoročně očekávají.
I stotisícové částky musí malé pivovary dopředu odvádět na spotřební daň. Pro ně velké peníze, které by mohly investovat. Nyní se pivovarníci chystají na schůzku na Ministerstvu financí.
Síť hospod, v nichž se čepuje pivo z tanku, by nemusela být do budoucna doménou pouze největších pivovarských hráčů jako je Plzeňský Prazdroj, Pivovary Staropramen nebo Pivovary CZ Group. Aktuálně se o tankové pivo snaží...
Otevírání hospod a restaurací nemohli dospat jak provozovatelé, tak štamgasti. Jedním z podniků, který se snažil si stálé zákazníky hýčkat i během lockdownu, je i hospůdka známého šéfkuchaře Jana Punčocháře. U Matěje je...
Je to jedna z nejstarších londýnských hospod. Její provoz však přebírá hospodský řetězec a štamgasti a štamgastky se obávají, že legendární podnik Coach and Horses v londýnské čtvrti Soho o svou patinu přijde. Nesouhlas dali...
Nejen poplatky za hospitalizaci v nemocnici, ale také zákaz kouření. Těmito rozhodnutími rozčílil prezident Miloš Zeman v posledních dnech své příznivce. Co říkají štamgasti hospod na protikuřácký zákon, jejž hlava státu...
Na Rašínovo nábřeží se řítí malé české pivovary. V pátek odpoledne tady odstartuje dvoudenní akce, která nese název Pivo na náplavce. K ochutnání bude zlatavý mok ze všech koutů republiky z malovýroby.
Pivovary ve spojitosti s prosincovým nástupem elektronické evidence tržeb (EET) hlásí masivní úbytek odběratelů piva. Odběr ruší hlavně menší a venkovské restaurace. Vyplývá to ze čtvrteční ankety ČTK mezi pivovary.
I když je uzavření restaurací, hospod a dalších gastroprovozů v polovině března připravilo o většinu odbytu, některé malé jihomoravské pivovary přestály krizi lépe, než na začátku očekávaly.
Skládka Celio, kde jsou podle úřadů načerno uloženy sudy s mimořádně nebezpečným odpadem, musí předělat plány, jak nádoby obsahující vysoce hořlavé styreny zlikvidovat.
Koronavirus si nevybírá – zvláště v ekonomice. I na pivnice a pivovary dolehl zákaz provozu, spoléhat se v krizové době mohou jen na věrnost svých štamgastů. Mezi nimi i provozovatelka minipivovaru Trilobit Monika Linková.
Čepované pivo už netáhne tolik, jako dříve. Tuzemské pivovary proto propagují řetězce restaurací, které zahrnují už téměř dvě stovky podniků. Některé vlastní přímo, jiné mají formu franšízy.
V Česku vzniklo loni nejvíce hospod a restaurací za posledních pět let. V přepočtu na obyvatele je jich nejvíce ve střední Evropě. Malé podniky se více než s elektronickou evidencí tržeb nebo zákazem kouření potýkají s...