Ke štědrovečerní večeři patří rybí polévka. Bude to tradiční česká z kapra, nebo se letos vydáte na výlet za hranice? Nahlédněte do evropských talířů s Lukášem Nevyjelem, šéfkuchařem pražské restaurace Nota Bene.
Bývá milým zvykem, že se v hlavním měste na Štědrý den rozlévá tradiční vánoční rybí polévka. Nezřídka k tomu přistupuje buď primátor, potažmo starostové jednotlivých městských částí. Ani letos tomu nebylo jinak....
Nedílnou součástí štědrovečerní tabule je rozhodně rybí polévka, jejímž základem je samozřejmě poctivý rybí vývar. A pak už je to jen na vás, jak moc popustíte uzdu své fantazii a doplníte další ingredience. Nebo do jaké...
Tradiční staročeská polévka, jak se rybí variantě často přezdívá, se na štědrovečerním menu objevuje už více než sto let. Vaří se tradičně z kapra. Ne každému ale tato polévka chutná, a proto v řadě rodin sází na...
Tradiční staročeská polévka, jak se rybí variantě často přezdívá, se na štědrovečerním menu objevuje už více než sto let. Vaří se tradičně z kapra. Ne každému ale tato polévka chutná, a proto v řadě rodin sází na...
Když se řekne vietnamská kuchyně, jako první se Čechům nejspíše vybaví phở bò: polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi, zeleninou a bylinkami. Recepty se však liší místo od místa, jinak bude phở bò chutnat na severu...