Sychravý podzimní večer vám zpříjemní horká polévka. Vybrat si můžete z pórkové, rajčatové a cizrnové s dýní. Suroviny na polévky nevyjdou draze a uvaříte je nejdéle za hodinu.
Období po zimním slunovratu se vždy neslo v duchu hojnosti a radovánek. Co se u nás objevovalo na talířích? Polévky pro zahřátí, vepřové v mnoha podobách nebo koblihy a vdolky. Dnes si na tradičních receptech pochutnáte spolu...
Ačkoliv víkend slibuje sluníčko, na začátku října už se venku moc nezahřejeme. Podzim je zkrátka tady se vším všudy. Včetně chladných a lezavých večerů, kdy se domů těšíme i proto, že si dáme pořádnou porci hutné a teplé...
Polévka, to není jen vývar. Dnes spolu s mistry kuchaři Janem Schánilem, executive chefem, a Martinem Hrbkem, sous chefem restaurace Bull & Bonito hotelu Vienna House Diplomat Prague zabrousíme do zahraničí i do naší tradiční kuchyně....
Chladný a sychravý podzim je obdobím, kdy si rádi dopřejeme něco teplého, co nás zároveň pořádně zasytí. Ideálním nápadem jsou proto vydatné polévky bohaté na ingredience, pro které nemusíme chodit daleko. Brambory, houby nebo...
Na tradiční rozlévání štědrodenní rybí polévky na dvou místech v centru Prahy dohlíželi policisté na koních a hlídky se samopaly. Na Staroměstském náměstí nalévala polévku primátorka Adriana Krnáčová a na Václavském...
O víkendu se vrátí vysoké prázdninové teploty, a tak zapomeňte na vývar a vylovte z ledničky zeleninu a ovoce. Letní polévky, inspirované dálkami a kořeněné vaší fantazií, jsou chutné a navíc zdravé i osvěžující.
Podzim a zima se neobejdou bez polévek! Zahřejí na těle i na duši a rychle se připravují. Máme pro vás sedm receptů na báječné zeleninové polévky, se kterými uděláte „díru“ do rodinného stolování.
Pokud zavítáte o kalendářně prvním jarním víkendu na Smíchovskou náplavku v Praze, budete moci ochutnat nejrůznější polévky, omáčky či guláše. A nezáleží, zda holdujete spíše domácí či zahraniční kuchyni, na...
První zářijová neděle v Plzni patřila Festivalu polévky, konal se už podesáté. Ve 40litrových kotlích dovezených z Maďarska přímo před zraky diváků vařila nejen vyhlášená plzeňská bistra a restaurace, ale i neziskové...
Hlavní ingrediencí rybí polévky, kterou 23. a 24. prosince dostane každý, kdo přijde vždy od 11 hodin na Staroměstské náměstí a vystojí si frontu, je samozřejmě kapr. Do tradičního receptu letos ale například zasáhla i maminka...
V létě byl odvolán generální ředitel společnosti Unilever, potravinářského a drogistického giganta, vlastníka značek jako jsou deodoranty Dove či Axe, polévky Knorr nebo třeba majonéza Hellmann's. Nový ředitel nyní oznámil změny...
Jak říkávaly naše babičky, není nad pořádnou, silnou, horkou polévku. V zimních dnech přijde vhod dvojnásobně. Vývary a nezahuštěné polévky navíc zasytí, aniž by vám nabouraly redukční dietu.
Světová zdravotnická organizace vydala oficiální varování, aby lidé nekonzumovali vřelé nápoje a polévky. Tekutiny mající více než pětašedesát stupňů Celsia totiž zvyšují riziko rakoviny úst a hltanu dvojnásobně. Po...
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se recepty předních českých kuchařů, kteří prodávají tento týden své polévky v rámci charitativní akce Polívková smršť na...
Nemusí být jen jedna součást menu, ale i právoplatný oběd nebo večeře. Společně s čerstvým pečivem zaženou husté polévky hlad a teď v zimě navíc báječně prohřejí tělo. Zkuste do nich přidat zázvor, pálivou papriku nebo...
Co vás spolehlivě v nevlídném podzimním počasí zahřeje jsou horké polévky. A nemusíte se držet jen zajeté klasiky. Můžete také zkusit netradiční přesnídávkové pochoutky. Ty vás totiž nejen zasytí a zahřejí, ale nadchnou...
Školní jídelny v Praze vyhodí 31 procent hmotnosti uvařených pokrmů, děti si často oběd neodhlásí a jen asi pětina jí polévky. Vyplývá to z výzkumu, který ve čtyřech jídelnách v metropoli s pomocí vážení jídla...
Již pošesté míří do Prahy 5 akce Polívkování, kdy se ve stáncích sejdou horké polévky z celého světa. Lidé mohou okusit nejrůznější druhy od klasické gulášové, bramboračky nebo knedlíčkové až k cizokrajným polévkám...