Uzeniny a červené maso se od pondělí objevily na seznamu látek, které prokazatelně způsobují rakovinu. Máme se tedy bát? Podle Světové zdravotnické organizace rozhodně ano. Co si o tom však myslí přední čeští experti v oboru?
Průmyslově zpracované maso podle Světové zdravotnické organizace prokazatelně způsobuje rakovinu tlustého střeva. Pouhých 50 gramů slaniny denně zvyšuje riziko jejího vzniku až o 18 procent.
Červené maso, hranolky, párky v rohlíku, koblihy a dobroty z grilu mohou podle Světové zdravotnické organizace (WHO) za jednu třetinu všech nádorových onemocnění.
Čechy tolik milované uzeniny a červené maso jsou od včerejška na seznamu látek prokazatelně způsobujících rakovinu! Zařadila je tam Světová zdravotnická organizace (WHO), která tak např. párky či šunku postavila na úroveň...
Kromě všeobecně známé encefalitidy přenášejí klíšťata ještě celou škálu dalších nemocí. Mezi ně patří například alergie na červené maso. Tu roznáší klíště sídlící na severoamerickém kontinentu, které ovšem...
Zvracení či průjem, popřípadě i další mnohem horší zdravotní problémy mohly potkat kupující, kteří by zkonzumovali maso či uzeniny z farmářského trhu v Brně - Králově Poli. Inspektoři Státní veterinární správy (SVS)...
Barvy na vlasy, trvalá a narovnávače vlnitých vlasů jsou směsi mnoha chemických látek, které pokožkou pronikají do lidského těla. Bohužel tam narušují hormonální systém a imunitu a zvyšují riziko rakoviny prsu. Tvrdí to vědci z...
Kontroloři ze Státní zemědělské a potravinářská inspekce upozornili na nebezpečné kuřecí maso z řetězce Tesco. Maso objevili v prodejně v Mostě, v prodeji už ale není. Kuřecí prsa pocházející z Ukrajiny a zabalená na...
Zástupci českého masného průmyslu a zemědělských organizací zpochybňují studii Světové zdravotnické organizace WHO, podle níž průmyslově zpracované maso způsobuje rakovinu tlustého střeva. Redakcí iDNES.cz oslovení odborníci...
Lidé se obávají konzumace zvěřiny. Podle obchodníků je to přitom kvalitní a zdravé maso, které pochází z málo stresované zvěře. Obsahuje až desetkrát více vitaminů než maso hovězí, stále se ho ale v ČR sní pouze kolem...
Grilovací sezona je v plném proudu. Největší zájem je stále o vepřovou krkovici, podle prodejců se ale návyky Čechů začínají měnit: častěji vyhledávají i kvalitní hovězí a maso z biochovů.
To, že Světová zdravotnická organizace (WHO) zařadila tzv. zpracované maso (např. uzeniny) na seznam látek prokazatelně způsobujících rakovinu, veřejnost šokovalo. V nejnebezpečnější 1. skupině ovšem najdete i jiné...
Maso je pro výraznou většinu naší populace základní potravinou. Nesporně má mnoho zdravotních přínosů, je bohaté na bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny nebo vitamín B12.
Farmáři produkující jatečná zvířata a výrobci uzenin či rychlá občerstvení jsou v šoku. Světová zdravotnická organizace hodlá oficiálně zařadit červené maso na seznam karcinogenů. A k tomu uvést, že konzervované maso –...
Vagína má dokonalou samočisticí schopnost a vymývat ji vodou či dokonce saponáty je pro zdraví nebezpečné. Jenže nenarušuje jen přirozenou mikroflóru, ale podle nových výzkumů vyvolává tato praktika také rakovinu vaječníků....