Fašank, ostatky či masopust už jsou v plném proudu a nezbytnou součástí veselí je kromě průvodu masek i kopa dobrého jídla. S našimi recepty na zabíjačkové speciality i vypečené vdolečky ale můžete hodovat i doma.
Milujete chuť skořice a medu a chcete zkusit upéct něco jiného než tradiční perníčky? Pak pro vás máme tip na medovníčky s povidly podle cukrářky Sugar MaMa alias Dašky Tylčarové, která absolvovala stáž v pražské...
V létě si dopřejte a rozmazlete všechny své smysly. Dovolená v Třebíči je na to ideální. Přivoňte si k historii třebíčského zámeckého areálu, zakousněte se do větrníku s hruškovými povidly a griláží, nalaďte se na...
Iveta Fabešová v pořadu Rozpal to, šéfe! opět přesvědčovala, že se současným grilem lze zacházet stejně jako s běžnou pečicí troubou. A jelikož je hnětení těsta těžká práce, přemluvila Zdeňka Pohlreicha, aby se chopil...
Je tu masopust, svátek neodmyslitelně spjatý s hodováním a přemírou dobrého jídla. K největším symbolům patří sice sladké koblihy či vdolky, během masopustu se ovšem tradičně pořádaly i zabijačky a masem se před čtyřicet...
Období po zimním slunovratu se vždy neslo v duchu hojnosti a radovánek. Co se u nás objevovalo na talířích? Polévky pro zahřátí, vepřové v mnoha podobách nebo koblihy a vdolky. Dnes si na tradičních receptech pochutnáte spolu...
Ocenění pro nejlepší statek hospodařící v režimu ekologického zemědělství letos putuje do Zlínského kraje. Nejlepší ekofarmou se stal rodinný podnik Eko sady Komňa, zaměřený na pěstování a zpracování švestek a dalšího...
Vůně smažených sladkých dobrot, linoucí se z babiččiny kuchyně, s sebou přináší nostalgické vzpomínky na dětství. Kdo by odolal nadýchaným zlatavým vdolkům? A zvláště, když jsou tak rychle na stole!
Je dobré mít v záloze rychlovku, když se blíží návštěva a je třeba nabídnout něco k zakousnutí. To ví každá hospodyňka. Co třeba upéci lahodné šneky s nejrůznějšími náplněmi?
Když začnou dozrávat třešně, je to slibný signál, že se blíží letní prázdniny. Letos je sice konec školního roku o dost jiný, než jsme bývali zvyklí, chuť šťavnatého ovoce je však naštěstí pořád stejně báječná....
Po romanci zubních kartáčků a vaječném akčním thrilleru zrodil projekt Tvůrci v izolaci další tři krátké snímky. Vlastně jich přibylo šest, protože jeden z nich přináší rovnou čtyřdílnou kuchařskou sérii.
Populární český cukrář Josef Maršálek (41) strávil deset let v Anglii a pekl dokonce i pro britskou královnu. V Show Jana Krause prozradil, že brigádu u královny vzdal, když zjistil, že sama jeho vdolky nejí.
Džemy, čatní a marmelády najdeme snad v každé rodinné spíži či sklepě. Bez nich si jen těžko dokážeme představit palačinky, lívance nebo vdolky. Uchováme zavařovací tradici? Co najdeme na pultech a co na nás přichystala EU?