Zelenina pěstovaná na vertikální farmě v břeclavské Fosfě se má již brzy dostat do komerčního prodeje. Před třemi lety počatý experiment spočívá v tom, že se listová zelenina pěstuje v roztoku v pěti patrech nad sebou.
Listová zelenina, která při utrhnutí na poli pěkně křoupe, zažívá v posledních letech růst obliby. A to i přesto, že už jen málokdo ji má spojenou se svaly Pepka Námořníka a mýtem o extrémně vysokém obsahu železa, který...
Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má zajímavější chuť než špenát, jakoby po ořechu, a jeho barevné...
Konzumace listové zeleniny se poslední dobou, zdá se mi, zvyšuje, což je pro nás velice dobře, jelikož listová zelenina nabízí nepřeberné množství enzymů, vitamínů, minerálů, chlorofylu, vlákniny a dalších důležitých látek.
Cizokrajná zelenina je vítaným zpestřením jídelníčku, ale stále častěji se do talířů vrací tradiční zelenina, která tu fungovala od nepaměti. Už proto, že je plná vitaminů a dalších živin, popisuje týdeník 5plus2.
Jak praví stará moudrost, člověk spíš uvaří bez ohně než bez cibule. Tato vpravdě zázračná zelenina, která vás dovede snadno rozplakat i postavit na nohy, patří do kuchyní světa už tisíce let.