Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte následující recepty na pečená masa na několik různých způsobů - od klasické anglické pečeně přes lososa v listovém těstě až...
Jahody, broskev, nektarinky, meruňky, třešně, melouny… spousta čerstvého ovoce je to pravé v našem letním jídelníčku. Zkuste z ovoce připravit třeba i netradiční moučníky, máme pro vás čtyři rychlé a hlavně zdravé...
Sklizeň lesních plodů a ovoce na zahradě vrcholí a mnozí z nás tak hledají inspiraci pro jejich využití. Skvělou volbou přitom mohou být recepty z kuchařky od Pavly Janečkové Hájkové alias Vintage Kitchen, která oprášila...
Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale občas už vám přijdou celkem nudná? Zkuste to příště trochu jinak. Za pomoci orientálního koření, se šťavnatým ovocem nebo...
Sezonní ovoce letos dozrálo o něco dřív, tak si můžete vychutnat nejrůznější dobroty ze sezonního ovoce. Vyzkoušet můžete i něco nového! Máme pro vás pár receptů.
Ovoce je ideální mlsání na léto. Vyrovnává glukózu v našem těle a přitom udržuje štíhlou linii. Nejzdravější je, když je ovoce konzumujete čerstvé. Protože je právě sezona meruněk a broskví, máme pro vás tři recepty, po...
I když jsou řízky nebo pečené kuře vynikající, připravujete je rodině takřka každý druhý týden. Chtělo by to vyzkoušet něco jiného! Překvapte je a uvařte jarní menu podle našich receptů.
Dozrávají jahody, objevují se třešně, na prahu léta pak borůvky či rybíz. Konečně přichází čas prvního českého sezonního ovoce. Ve sladkých moučnících si ho můžete vychutnat jak čerstvé, tak zpracované. Víte, jak s ním...
Přemýšlíte, jak nejlépe uchovat čerstvé ovoce a zeleninu ze zahrádky, aby si zachovaly chuť, ale i všechny výživné látky? Pak vsaďte na mražení. Jak ukázal nejnovější výzkum, mražené ovoce a zelenina obsahují mnohdy více...
Z čerstvého ovoce ze zahrádky lze vykouzlit zákusky, které se nejen rozplývají na jazyku, ale také lahodí oku. Rafinované a zároveň jednoduše proveditelné recepty pro vás připravila cukrářka Jana Pudilová ze Slaného.
Jsou jako dar od Boha - čerstvé, mladé, zdravé, levné a k tomu všemu ještě skvěle chutnají. Nové brambory jsou dokonalé jen tak uvařené či upečené ve slupce s máslem a hrnkem mléka, ale jdou z nich připravit i zajímavější...
Zavařování je efektivním způsobem, jak uchovat především zeleninu a ovoce na příští časy. Zavařovat je možné i v troubě na pečení, mikrovlnce či v myčce.
Každý den si lámete hlavu, co uvařit rodině k večeři? Máme pro vás tři recepty, které zvládne připravit i ta kuchařka, která kuchyní jen letmo prochází!
Lehké letní recepty plné ovoce a zeleniny, vitaminů a barev vám nabízí Jan Schánil, executive chef pražské restaurace Bull & Bonito. Jejich příprava není nijak složitá, efekt ohromující!
Víkend má být jako malovaný s letními teplotami. Prostě ideální na pořádnou grilovačku s rodinou nebo přáteli. Máme pro vás tři recepty na dobroty, po kterých se budete cítit jako v nebi!
Pohostěte návštěvu mísou, která vypadá jako přehlídka vánočního cukroví, přitom ale nabízí mimořádné překvapení: téměř všechny kousky jsou slané! Skvělé recepty na „slanoví“ připravila blogerka Pavla Janečková...