Exotické názvy, vůně koření, okouzlující barevnost, lahodné chutě. Dnešní indický výlet začíná i končí u stolu restaurace PRU58 v pražských Holešovicích a opravdu stojí za to!
Indická jídla jsou postavena na intenzivních vůních, které jim dodává koření. Ingredience nejsou drahé, protože chuť získávají díky kari, kurkumě, zázvoru a jejich směsím. Naučíte se je snadno a rychle si je zamilujete.
Milí čtenáři, prosím, přijměte pozvání na výlet do Kyjeva. Do restaurace La Veranda, která má svou sestřičku také v Praze, jsme se vypravili pro autentické recepty tradiční ukrajinské kuchyně. A stálo to za to!
Do tradiční české kuchyně neodmyslitelně patří různě upravené vepřové maso, ale také krůta či další druhy mas. Pokud tedy milujete klasiku, vyzkoušejte s námi recepty od šéfkuchaře Robert Koura z pražské Restaurace...
Itálie má v rukávu tolik věcí, kterými vás okouzlí. Vášeň pro jídlo zaujímá přední místo, hned vedle úchvatné renesance a šarmantních mužů. Ukážeme vám, že nejde jen o pizzu a špagety.
K létu patří svěžest, lehkost. V oblečení, v náladě a samozřejmě i v jídelníčku. Naše recepty vám neukrojí příliš z cenného prázdninového času a nijak nezatíží váš organismus. Favoritem č. 1 jsou oblíbené...
Jak uvařit rychle a vydatně i v improvizovaných podmínkách horské chaty, vám ukáže Hynek Vávra. Executive chef a majitel restaurace Hliněná bašta v Průhonicích přesně splnil zadání a připravil jednoduchá jídla, která...
Vůně exotického koření, vždy čerstvé suroviny, spousta zeleniny a šťavnaté maso, v tom spočívá kouzlo jídel Blízkého východu. Připravte si je s pomocí Tomáše Doláka, šéfkuchaře Lázní Darkov.
Vítejte v Karibiku! Pochutnáte si na rybách a mořských plodech, na rýži a fazolích. Několik receptů z této oblasti vás naučí Michael Simon, executive chef pražské restaurace La Bodeguita del Medio, která se na tuto oblast...
Grilování a zahradní party není zdaleka jen o masu. Ideální a chuťově často i výraznější jsou sýry. Máme pro vás recepty, kterými ohromíte každou společnost.
Jeden z nejstarších pivovarů u nás proslavilo černé pivo. V r. 2020 tu začali vařit i světlý ležák a sládek Michael Adamík na něj může být hrdý. K dobrému pivu samozřejmě patří i skvělé jídlo. U Fleků můžete...
Hledáte svěží jarní inspiraci do kuchyně? Přinášíme recepty z nové kuchařky Jíme zdravě-Velikonoční speciál. Všechny tradiční dobroty si můžete užít v odlehčenějším kabátku.
Inspirujte se poctivými recepty legendy českého kuchařství Jaroslava Sapíka. Přední specialista na českou kuchyni odhaluje svá kulinářská kouzla v nové kuchařce Sapíkův svět.
Medvědí česnek, jarní bylina, která má pro naše tělo blahodárné účinky, je vynikající surovinou do kuchyně. Vyzkoušejte rychlé a nenáročné recepty, které jsou přímo elixírem zdraví.
Neotřelé, překvapivé a naprosto famózní recepty v duchu fusion kuchyně připravil ze švestek, hrušek a jablek Štěpán Návrat, restauratér a šéfkuchař populární pražské restaurace PRU58.
Tofu, seitan, manakiš, bibimbap. Pro nezasvěcené rébus, pro vegetariány a milovníky asijské kuchyně pozvánka ke stolu. Vyzkoušejte s námi recepty od šéfkuchařů pražské restaurace Radost Mamady Mary a Henricha Ibara.