Napětí před rozvodem nezvládl šedesátiletý muž v Domažlicích. Své o sedmnáct let mladší manželce vylil v restauraci na hlavu polévku, ženu pak ještě v jejím bytě napadl. Případ vyšetřuje policie.
Je libo jídlo podle dobrého vojáka Švejka nebo podle Harryho Pottera? I taková otázka číšníka vás může zaskočit v restauraci KönyvBár (Knižní Bar) v budapešťské ulici Dob. Ve zdejší restauraci totiž vaří podle knih.
Jahody patří mezi chutné ovoce. Jejich sezóna je v plném proudu. Přinášíme recepty, které povznesou jejich chuť zase o něco výš. Je libo cappuccino, omáčku či polévku?
Je libo klasický světlý, nebo černý písek? Větřík, nebo naprosté bezvětří? Toužíte po pláži, na níž to žije, nebo po klidnějším místě, na němž budete nerušeně relaxovat? To vše najdete na Havajských ostrovech. Nechte se...
Nová japonská restaurace, otevřena v čínské Šanghaji, je pro zákazníky velice atraktivní a oblíbená. Ramen, vydatnou japonskou nudlovou polévku pocházející z Číny, tam totiž připravují dva mimořádní kuchaři.
Brokolicovou polévku mnoho lidí nemusí a to je škoda. Co si budeme nalhávat – brokolice rozhodně nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, ať už pro svou barvu nebo typickou chuť. Možná ani vy polévku z brokolice do svého...
Měla to být veselá rodinná oslava. Richie Zaragoza slavil se svými sourozenci a maminkou své 10. narozeniny v restauraci Star Buffet and Grill v Pensylvánii. Jenže když se on a jeho mladší nevlastní sestřička Ginaya Mendoza (4)...
Dýňová polévka je tradiční podzimní jídlo, které je velmi jednoduché na přípravu. Jak tuto polévku připravují v hotelu The Mark, nám ukázal místní šéfkuchař Ondřej Koráb.
Dýňová polévka je tradiční podzimní jídlo, které je velmi jednoduché na přípravu. Jak tuto polévku připravují v hotelu The Mark, nám ukázal místní šéfkuchař Ondřej Koráb.
Když si vybíráte zařízení s čipem M1 od Applu, musíte si zvolit 8 GB, nebo 16 operační paměti. Před nákupem si musíte zvolit i kapacitu SSD – 256 GB až 2 TB. Konfiguraci už posléze nelze změnit, protože operační paměti jsou...
Kdo říká, že Silvestra musíte trávit v restauraci, nebo před televizí se sklenkou v ruce? Na lyžích s horkým bombardinem nebo na bobovce s dětmi může být taky kouzelný.
Je libo špíz se šváby? Restované saranče? Nebo spíše štíra na víně a na česneku? I tak může vypadat tříchodové menu v běžné restauraci. Za několik (desítek?) let. V to alespoň doufá velká zastánkyně a propagátorka hmyzu...
Tak se nám v jižních Čechách rozpadá koalice, paní Müllerová. Chtělo by se říci ústy klasika. Tolik populární hejtman Jiří Zimola se zamíchal do aférky s rekreačním domem na Lipně a tím odstartoval vytahování špíny, kterou...
Magistrát hlavního města letos výjimečně nezorganizoval tradiční rozlévání rybí polévky na Staroměstském náměstí. Důvod je prostý - omezení kvůli koronaviru. Iniciativy se tak chopili restauratéři z protestní výzvy Chcípl...
V Česku jsou stovky fastfoodů, restaurací s rychlým občerstvením. Zpočátku k nim Češi, zvyklí zpravidla na polévku nebo párky na stojáka v bufetu, měli nedůvěru, až odpor. To je dnes pryč. Obliba fastfoodů roste a jejich poboček...
Kdo narazil v uplynulých dnech na stoprocentní pomerančový džus v obchodě, musel si pomyslet, že se svět zbláznil. Litrová krabice Pfanner v Bille stojí 96,90 koruny, tentýž nápoj značky Relax v plastové lahvi vyjde na 74,90. Pouze...
V malém tchajwanském bistru servírují speciální polévku, která na internetu vzbudila pobouřené reakce. Na okraj vývaru s nudlemi přidávají nohu obřího plaza. Slibují však, že po jeho snědení „se zamilujete“.