Velikonoce se blíží a jehněčí je opět na scéně. Ať už je to pro vás každoročně tradiční chod, nebo byste ho rádi vyzkoušeli poprvé, přinášíme vám recept rozpracovaný pěkně krok za krokem, nelze udělat chybu. Jen si...
Na našich stolech místo příliš nemá. Válcuje ho kuřecí, vepřové a hovězí mas. Možná jsou nadcházející svátky jara ideální pro to zařadit jehněčí pečínku na sváteční menu. Jehněčí je totiž výborné a zdravé maso.
Čeští skokané na lyžích Čestmír Kožíšek a Viktor Polášek uzavírali výsledkovou listinu pátečního prologu, kterým začal program Světového poháru v Klingenthalu. Prolog na poslední chvíli nahradil kvalifikaci, protože se do...
V posledních letech zažívá jehněčí maso velký comeback do českých a moravských kuchyní. Na našich stolech ho rádi vidí i odborníci na zdravou výživu. Existuje spoustu receptů, jak si jehněčí maso připravit. Zkuste třeba...
S podzimem je spojená sezona jehněčího a zvěřiny. Pokud se vám naskytne příležitost připravit si k obědu zvěřinu či jehněčí maso, neváhejte. Je tu právě doba, kdy jehňata dorůstají ideální jateční váhy, při níž maso...
Výrobky z kozího a ovčího mléka, ale také jehněčí a skopové maso se těší čím dál větší popularitě. Jsou to tradiční delikatesy, prověřené generacemi, a kdo je dosud s nedůvěrou míjel, měl by je vyzkoušet. Dodají...
Velikonoční kuchyně je pestrá a důležitou roli v ní hraje maso. To se vždy připravovalo v neděli, na Boží hod velikonoční, kdy se slavnostně prostřel stůl a servírovala se jehněčí či kůzlečí pečínka. Jehněčí maso je...
Velikonoční kuchyně je pestrá a důležitou roli v ní hraje maso. To se vždy připravovalo v neděli, na Boží hod velikonoční, kdy se slavnostně prostřel stůl a servírovala se jehněčí či kůzlečí pečínka. Jehněčí maso je...
K Velikonoců, které jsou již za dvěřmi neodmyslitelně patří beránek. Tentokrát však bude řeč o opravdovém jehněti. Jehněčí maso se do českých domácností vloudí jen zřídkakdy. Je to veliká škoda, protože je zdravé a...
Většina ovcí chovaných v Plzeňském kraji míří do Rakouska a Německa. Jehněčí a skopové maso je totiž základem jídelníčku Turků, kteří tam žijí. Díky jejich zájmu se také zvedly ceny masa.
S nebývalou kritikou prezidenta Miloše Zemana přichází předseda Senátu Miloš Vystrčil z ODS. Vadí mu, že hlava státu je ochotna „shrbit hřbet“, abychom nenaštvali Čínu a nepřišli kvůli tomu o byznys s asijskou velmocí.