Vyzkoušejte krémové zeleninové polévky, které zahřejí, dodají tělu vitamíny a také pomohou při snižování váhy. Zeleninový vývar je zároveň výborným základem pro zvýšení příznivých účinků koření v běžné stravě....
Nejkrásnější svátky v roce se blíží a vzduchem se vznáší opojná vůně vanilky, skořice, hřebíčku a badyánu… Víte, že vánoční koření prospívá nejen našim chuťovým pohárkům, ale také zdraví?
Nezastupitelnou roli v zimním jídelníčku hraje koření. Ostré koření má zahřívací schopnost a může být nápomocné i při hubnutí. Ideálními druhy jsou kajenský pepř, zázvor, ale hodí se i méně pálivé koření jako skořice,...
Nezastupitelnou roli v zimním jídelníčku hraje koření. Ostré koření má zahřívací schopnost a může být nápomocné i při hubnutí. Ideálními druhy jsou kajenský pepř, zázvor, ale hodí se i méně pálivé koření jako...
Různé druhy koření jsou nejčastěji přidávány do rozličných pokrmů pro zlepšení či zvýraznění chuti či vůně. Od dávných dob jsou ale také mnohé z nich využívány pro léčebné účely, což se dá snadno využít i v...
Nejen med a víno, často se se šidí také koření a ryby. „Podvádí se hlavně u mletého koření,“ říká auditorka bezpečnosti potravin Leona Petrová, která ověřovala kvalitu surovin pro potravinářské firmy. Narazila třeba na...
Koření v jídle má odpradávna dvě hlavní funkce – vylepšuje chuť a k tomu nejrůznějšími způsoby podporuje trávení. Určité druhy bylin a koření umějí i nastartovat lidský metabolismus – a nám se pak lépe hubne. Pokud jste...
Z bylinek si je děláme běžně, ale proč čaje z koření? Jak známo, při jeho použití nejde zdaleka jen o dochucení jídla – koření i uzdravuje. V čajích může být lahodné, a protože nastává předvánoční čas, není od věci...
Každý z nás to zažil. Navštívili jsme tržiště v exotické zemi a opojeni nádherným výběrem koření jsme nakoupili, co se dalo. Po příjezdu domů jsme vše umístili mezi běžně používané koření a těšili jsme se, až z té...
Pokud přijde řeč na pikantní jídlo, každý má svou hranici nastavenou jinde. Nedávná studie však ukázala, že mimo gurmánský zážitek mohou být pálivé omáčky, papričky a koření i zdraví prospěšné. Snižují například...
Vůně vanilky, skořice, hřebíčku, anýzu, badyánu, koriandru, kardamomu nebo zázvoru již neodmyslitelně patří k zimnímu období. Všechny tyto druhy koření nacházejí uplatnění v kuchyni a mají i velmi pozitivní účinky pro náš...
Chuť čerstvého libového hovězího a svoboda přimíchat si koření a dochucovadla dle své chuti. To je kouzlo tataráku! V obchodech lze koupit už namleté a připravené maso. Jak je kvalitní? To vám prozradí Potravinový Sherlock už v...
Indické koření vylepšuje nakládanou zeleninu i maso a dochucuje ostrá pouliční jídla, dodává říz ovocným nápojům i štiplavý nádech salátům. Indie se stala světovou velmocí v produkci a vývozu koření. Poslední dobou se však...
Co mají společného toskánské kuře, jemná vepřová svíčková s příchutí bourbonu a neworleanská klobása? Jde o nové kořenicí směsi, které vymyslel největší světový výrobce koření s pomocí umělé inteligence.
Vánoce můžeme označit za nejvoňavější svátky roku. Vůně jehličí se mísí s příjemným odérem svařeného vína a z trouby o sobě dávají vědět vanilkové rohlíčky. Představíme vám blíž čtyři druhy koření, které...
Vánoce můžeme označit za nejvoňavější svátky roku. Vůně jehličí se mísí s příjemným odérem svařeného vína a z trouby o sobě dávají vědět vanilkové rohlíčky. Představíme vám blíž čtyři druhy koření, které...
V pěstebních sklenících v Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava roste několik exotických druhů koření, které mají pevné místo v gastronomii velké části světa. Patří mezi ně také jednoznačně zázvor lékařský,...
Datlové palmy, eukalypty, solná jezera, stále se měnící poušť zdobená písčitými růžemi, starověká městečka a tržiště, mešity, vůně koření, vynikající červené a růžové víno. Vítejte v Tunisku, kam opět můžeme...