Nejkrásnější svátky v roce se blíží a vzduchem se vznáší opojná vůně vanilky, skořice, hřebíčku a badyánu… Víte, že vánoční koření prospívá nejen našim chuťovým pohárkům, ale také zdraví?
Různé druhy koření jsou nejčastěji přidávány do rozličných pokrmů pro zlepšení či zvýraznění chuti či vůně. Od dávných dob jsou ale také mnohé z nich využívány pro léčebné účely, což se dá snadno využít i v...
Chuť čerstvého libového hovězího a svoboda přimíchat si koření a dochucovadla dle své chuti. To je kouzlo tataráku! V obchodech lze koupit už namleté a připravené maso. Jak je kvalitní? To vám prozradí Potravinový Sherlock už v...
Vyzkoušejte krémové zeleninové polévky, které zahřejí, dodají tělu vitamíny a také pomohou při snižování váhy. Zeleninový vývar je zároveň výborným základem pro zvýšení příznivých účinků koření v běžné stravě....
Nejen med a víno, často se se šidí také koření a ryby. „Podvádí se hlavně u mletého koření,“ říká auditorka bezpečnosti potravin Leona Petrová, která ověřovala kvalitu surovin pro potravinářské firmy. Narazila třeba na...
Bývá zvykem odstraňovat vánoční stromek na Tři krále, a tak je načase promyslet, co s ním můžete udělat, pokud jste si koupili živý. Existuje hned několik způsobů, jak jej dále využít na zahradě.
Péče o vlastní zdraví by měla být samozřejmostí pro každého člověka. A to nejen z hlediska pohybu, ale i co se týče stravování. Správný a vyvážený jídelníček je vhodný nejen pro celkovou pohodu, ale i zdraví střev....
Koření v jídle má odpradávna dvě hlavní funkce – vylepšuje chuť a k tomu nejrůznějšími způsoby podporuje trávení. Určité druhy bylin a koření umějí i nastartovat lidský metabolismus – a nám se pak lépe hubne. Pokud jste...
Nezastupitelnou roli v zimním jídelníčku hraje koření. Ostré koření má zahřívací schopnost a může být nápomocné i při hubnutí. Ideálními druhy jsou kajenský pepř, zázvor, ale hodí se i méně pálivé koření jako skořice,...
Nezastupitelnou roli v zimním jídelníčku hraje koření. Ostré koření má zahřívací schopnost a může být nápomocné i při hubnutí. Ideálními druhy jsou kajenský pepř, zázvor, ale hodí se i méně pálivé koření jako...
Tvaroh je právem označován za bílé zlato. Jeho využití je totiž všestranné. Je ideální na jídlo, pleť i k léčbě nejrůznějších zdravotní potíží. Přečtěte si čtyři důvody, proč využít tvaroh pro zdraví i krásu.
Vitamin D je nezbytný nejen pro zdraví kostí a nervů, ale také pro kvalitní erekci. Nejlepším zdrojem této pro zdraví nezbytné živiny je pak opalování. Dnes musejí lidé při slunění dbát zvýšené opatrnosti kvůli nadměrnému UV...
Kdybyste si měli vybrat jeden jediný kosmetický přípravek, zvolte kokosový olej. Je to spousta zdraví a krásy v jedné skleničce. Využijete jej jak při každodenní péči o pleť, vlasy či zuby, ale i v kuchyni.
Na Vánoce si ještě nějaký čas počkáme, ale vánoční trhy jsou v plném proudu. Máte chuť vyrazit za vánoční atmosférou nejen do českých měst, ale i za hranice? Blesk se podíval do Dráždan, Krakova, Vídně, Bratislavy a...
Nasládlá chuť po zkaramelizované dýni a omamná vůně koření se pro mnohé stala symbolem podzimu. A přestože se dýňové latte prodává jen dva měsíce v roce, jedná se o třetí nejprodávanější nápoj slavného řetězce vůbec.
Vlašské ořechy jsou zdravé. Pro mnohé znamenají nepostradatelnou ingredienci pro pečení vánočního cukroví. Skořápky mají rovněž přínos pro zdraví. Jak a k čemu je využít?
Dodává jídlu jedinečnou chuť a aroma a zároveň obsahuje spoustu cenných rostlinných látek, které mají pozitivní vliv na lidské tělo. Samozřejmě, řeč je o koření! A které byste měla vyzkoušet?
Sezona švestek je v plném proudu a my bychom ji měli využít, jak to jen jde. Švestky jsou nejen chutné, ale i blahodárné pro zdraví. Měli bychom je konzumovat po celý rok, což znamená, že je nejvyšší čas začít sušit,...