Kvašená zelenina dnes zažívá boom na celém světě a u nás je touto super potravinou hlavně kysané zelí. Jde nejen o vitaminovou bombu, což se v zimě obzvlášť hodí, ale také infuzi bakterií mléčného kvašení do našich střev.
Zelenina putovala do mrazáků. To je docela kuriózní výsledek covidu. Podle statistik ministerstva zemědělství vzrostla loni produkce zmrazené zeleniny. Naopak poklesla výroba sterilizované zeleniny.
Podzim už tradičně patří tykvím neboli dýním, které velmi významně obohacují náš jídelníček. Dají se zpracovat jako zelenina, ale i ovoce a jejich semínka plnohodnotně zastoupí ořechy. Hrnek vařené dýně dodá tělu 107...
Americká gymnastka Simone Bilesová zažívá na olympiádě v Paříži velký návrat. V Tokiu před třemi lety odstoupila, protože bojovala s psychikou. Návrat ženy, která je považována za nejlepší gymnastku všech dob, nyní přilákal...
Cizokrajná zelenina je vítaným zpestřením jídelníčku, ale stále častěji se do talířů vrací tradiční zelenina, která tu fungovala od nepaměti. Už proto, že je plná vitaminů a dalších živin, popisuje týdeník 5plus2.
Rybě sluší bílé víno. To ví skoro každý. Ovšem není ryba jako ryba a sladit s ní chutě na svátečním stole v českých podmínkách není zas tak úplně jednoduché. Náš tradiční dobře vykrmený kapr s podkožním tukem totiž...
Oblíbená akce, při které se rozprostře dlouhý stůl uprostřed města, si zase našla cestu do Pardubic. Město společně se spolkem Piana na ulici připravilo pro Pardubičany podruhé Stůl na Míru, tedy 230 metrů dlouhý jídelní stůl,...
Z českých, moravských a slezských polí co nejrychleji na stůl zákazníků. Tuzemská zelenina by měla urazit co nejkratší vzdálenost, aby se k lidem dostala čerstvá.
Nakládané pochoutky patří na náš stůl od nepaměti. Podle historických pramenů zeleninu nakládali již ve staré Číně 2600 let před naším letopočtem. Jednak je to způsob uchování potravin na delší čas, ale také nesmírná...