Do Česka přichází burger 21. století. Od listopadu si tady, stejně jako v dalších 24 evropských zemích, zákazníci restaurací Burger King mohou objednat Rebel Whopper s rostlinnou alternativou hovězího masa.
Podle nového průzkumu omezuje konzumaci masa až 40 procent Němců. Na vzestupu jsou fastfoody, které nabízí veganské a vegetariánské alternativy. Němci jsou nakloněni i masu pěstovanému v laboratořích.
Hamburger s rostlinnou náhražkou masa je nově k dostání i v Česku. Ve 25 evropských zemích včetně Česka ho začal v úterý nabízet americký řetězec rychlého občerstvení Burger King.
V roce 1977 musel podle ČSN obsahovat Gothajský salám minimálně 73 % masa, zatímco v současnosti pouze 40 % masa nebo Šunkový salám 89 % masa, zatímco v současnosti jenom 55 % masa.
„V České republice se vyprodukuje nejvíce vepřového masa, kterého je vyrobeno třikrát více než hovězího masa. S mírným odstupem za vepřovým masem následuje produkce drůbežího masa. Výroby ostatních druhů mas jsou vzhledem k...
Výrobce uvedl na obalu, že výrobek obsahuje 97 procent masa. Analýza v laboratoři SZPI ale ukázala podíl masa pouze v množství 76,5 procenta. Zatím bylo staženo 1700 balení o celkové hmotnosti 500 kilogramů.
Česká republika dnes k půlnoci ukončí povinné kontroly polského hovězího masa. Příjemci masa tak nebudou muset od středy dokládat jeho vyšetření na přítomnost salmonel, testy dělali na své náklady. Polsko poskytlo ČR i...
V roce 2018 se výroba masa v České republice zvýšila o 2,1 %. Hovězího masa se vyrobilo o 5,7 % více, drůbežího o 3,4 %, výroba vepřového masa zůstala stejná jako v předchozím roce. Ceny zemědělských výrobců jatečných...
V posledních letech se rostlinné náhražky masa staly oblíbenou volbou lidí, kteří dbají na své zdraví a chtějí omezit konzumaci masa. Jsou ale tyto alternativy opravdu zdravější než skutečné maso? Na zodpovězení této otázky se...
Pokles výroby masa na jatkách pokračoval i ve 4. čtvrtletí. K meziročnímu snížení o 6,7 % došlo u výroby hovězího, o 7,5 % u vepřového a o 8,4 % u drůbežího masa.
Většina masa, kterou lidé v roce 2040 zkonzumují, nebude živočišného původu. Podle serveru The Guardian bude až 60 % masa pěstováno nebo nahrazováno rostlinnými produkty, které jako maso jen vypadají a chutnají.
Ve 4. čtvrtletí 2021 se vyrobilo 121 677 tun masa (+ 2,8 %), meziročně bylo zaznamenáno zvýšení u všech tří hlavních druhů masa. Ceny jatečných prasat nadále klesaly.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) odhalila případ významného falšování podílu masa u mražených filetů aljašské tresky. Na etiketě prodejce uváděl podíl masa 65 procent, ve skutečnosti ho ale bylo sotva 25...
Veterináři už dohledali, kde skončilo 1 164 kilogramů hovězího masa z Polska, které může být nakažené salmonelou. Část masa už distributoři prodali do obchodů či restaurací. Nejvíce masa, 564 kilogramů, se prodalo v řeznictví...
Jak jsme vás nedávno informovali, světoznámý výrobce sendvičů Subway se rozhodl svým severoamerickým zákazníkům nabídnout produkt zvaný Beyond Meatball Marinara, který obsahuje falešné maso. Nyní se k témuž kroku odhodlal i...