Nejvýznamnější degustační soutěž roku – České pivo roku 2020, vyhlásila za nejlepší světlý ležák pivo Holba Premium a další dvě piva Pivovaru Holba stanula na stupních vítězů v dalších kategoriích. Letos je to tak pro...
Pivovarník Radek, táta devítileté Denisky a o tři roky mladší Kamilky, žil s manželkou Janou a dětmi úplně normálně - pracoval v hanušovické Holbě, věnoval se rodině a plánoval rekonstrukci domečku, který si pořídili na...
Tmavý ležák Budweiser Budvar:DARK získal od Sdružení přátel piva druhé místo v soutěži o nejlepší piva, pivovary a pivovarské osobnosti roku 2016. Tento ležák má na kontě i řadu mezinárodních ocenění a vyváží se do...
Jablka, hrušky, švestky, ale i dýně se podle Blanky Milfaitové, která objektivně vaří ty nejlepší marmelády na světě, právě teď dají v kuchyni zpracovávat na sladké pochoutky. Přípravu dýňového džemu předvedla o víkendu v...
Pivovaru ze západoukrajinského Lvova se podařilo prorazit i za hranicemi válkou zmítané země. Pomohly mu k tomu nápadité etikety s politickou satirou, jež zdobí řadu vlastních piv nejrůznějších typů. Novinkou je například mexický...
Když se koncem loňského února rozjely ruské tanky směrem na Ukrajinu a na ukrajinská města začaly dopadat ruské rakety, byl emeritní sládek kunratického pivovaru Muflon Jindřich Chejn zrovna na pracovní cestě, jejímž cílem měla...
Tři piva tuzemské výroby získala zlatou medaili na prestižní soutěži World Beer Awards v Londýně. Bernard bodoval s mladým pivem belgického typu „ale“, Litovel s tmavým ležákem a Gambrinus s nízkoalkoholickým pivem. V kategorii...
Vyhláška ministerstva zemědělství upřesňuje označení některých alkoholických i nealkoholických nápojů. Svrchně kvašený ležák je nově „plné pivo“, prodávat se bude i „netypický pivní nápoj“.
Klasický český ležák vaří z neprodaného ztvrdlého chleba vědci z Agronomické fakulty (AF) Mendelovy univerzity v Brně. Od začátku projektu už připravili více než 30 receptur ležáku a několik dalších receptur pro piva...
Tmavý ležák Budweiser Budvar B:DARK získal třetí místo v soutěži „Zlatá pivní pečeť 2017“ v kategorii „Tmavý ležák“. Výsledky byly vyhlášeny v sobotu 18. února na českobudějovickém výstavišti během 27....
S tříletou Michalkou se osud nemazlil. Po narození jí selhávaly orgány a hrozilo, že bude navždy „ležák“. Jenže statečná bojovnice se nevzdala a kombinovanému hendikepu se postavila. Díky speciálním terapiím se pomalu, ale...
S cílem oslovit nové zákazníky míří na trh nový ležák Budějovického Budvaru. Nese označení 33 a národní podnik už začal s jeho testováním v prvních podnicích. Přitáhnout má hlavně ty, kteří preferují hořká piva.
Tradiční výroba, regionální suroviny, poctivá receptura. Přesně to oceňují nejen milovníci zlatavého moku, ale i odborníci, kteří hodnotí senzorické vlastnosti piva. Nejlepší jedenáctkou se tak v soutěži České pivo 2016,...
Speciální slad, tradiční kvašení v otevřených kádích, dlouhé zrání ležáckém sklepě. To jsou hlavní atributy pivní novinky, dvanáctky Zubr Jarní ležák, která bude již od pátku 18. března k dostání ve vybraných...
Ministerstvo zemědělství přemýšlí o změně značení piva. Jedenácti a dvanáctistupňová piva by mohla nést označení „plná piva“ a ležák by už byl pouze pivní styl, jak si to přejí pivovary. Piva nad 13 stupňů by se pak...
Ležák z Plzně zná v Japonsku každý pivař, masově dovážet se tam ale nezačne ani poté, co Prazdroj převzali manažeři z pivovarské skupiny Asahi. Ta naopak věří, že Evropanům může zachutnat japonské pivo Super Dry.
Co rozhoduje o kvalitě piva? Suroviny, technologický proces výroby a správná péče. Když jsou všechny tyto předpoklady naplněny, můžete si vychutnat to nejlepší pivo, které oceňují i pivovarští odborníci. A právě tím je...
Pivovarští odborníci, kteří zasedli v porotě nejstarší a jedné z nejprestižnějších pivních degustačních soutěží u nás, mají jasno, které pivo je u nás nejlepší. Je jím čtyřikrát chmelená jedenáctka Zubr Grand, která...