Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty a videorecepty to nakonec přece jen nemusí být tak náročné, jak by se mohlo zdát.
S podzimem je spojená sezona jehněčího a zvěřiny. Pokud se vám naskytne příležitost připravit si k obědu zvěřinu či jehněčí maso, neváhejte. Je tu právě doba, kdy jehňata dorůstají ideální jateční váhy, při níž maso...
Se šípkovou nebo se zelím? I tento podzim se můžete pokusit rozlousknout odvěkou otázku českých příznivců zvěřiny. Spolu s několika šéfkuchaři jsme pro vás vybrali chutné recepty z kančího masa, ve kterých okusíte obě slavné...
Myslivci i zpracovatelé zvěřiny zažívají vrchol sezony. Maso divočáků, srnců či jelenů však v tuzemsku příliš oblíbené není, a navíc domácím zpracovatelům kazí ceny dovoz levného masa ze zahraničí. Finanční výsledky...
Lidé se obávají konzumace zvěřiny. Podle obchodníků je to přitom kvalitní a zdravé maso, které pochází z málo stresované zvěře. Obsahuje až desetkrát více vitaminů než maso hovězí, stále se ho ale v ČR sní pouze kolem...
Lovecká sezóna vrcholí. Lidem v Brně bude nyní poprvé v historii k dispozici srnčí, kančí, dančí, jelení nebo mufloní maso z univerzitních lesů Mendelovy univerzity. Škola si dokonce pořídila vlastní bourárnu, maso se tak...
Jaké maso koupit na řízky, z čeho připravit ovar a k čemu se hodí nožička? Než se vydáte pro vepřové do obchodu, přečtěte si náš manuál, zejména pokud patříte v kuchyni mezi začátečníky. V minulém dílu seriálu jsme se...
Lesy jsou na podzim plné nejen zvěře, ale i myslivců, kteří ji loví. Některé druhy jsou přemnožené, masa je dostatek, přesto každý Čech sní průměrně jen kilo zvěřiny za rok. Kde tedy maso pocházející z českých lesů...
Zapomněli jste si vyndat z mrazáku maso, kuře či rybu, kterou chcete připravit rodině k večeři? Zapomeňte na rozmrazování pod horkou vodou! Máme pro vás tři tipy, jak rozmrazovat bezpečně.
Vědci Mendelovy univerzity v Brně (MENDELU) zjistili, že bobří maso je jedlé, byť se na rozdíl od jiné zvěřiny nyní obvykle nekonzumuje. Jako praktický výstup výzkumu vznikly užitné vzory na zdravotně nezávadnou klobásu,...
Výkup zvěřiny se během koronavirové epidemie zastavil a myslivci řeší, co s naloveným masem. Pomoci jim má přímý prodej koncovým zákazníkům, řada z lovců však nemá maso jak skladovat. S tím jim má pomoci i nový příspěvek...
Trhané maso je velkou módou, která k nám přišla z Ameriky. Jeho tajemstvím je to, že se velký kus masa peče dlouho při nízké teplotě tak, aby se nakonec úplně rozpadalo. Že to lze připravit i na grilu, dokazuje Zdeněk Pohlreich v...
Z čeho bude nejlepší guláš, na co se hodí nízký roštěnec či svíčková? Než se vydáte pro hovězí maso do obchodu, přečtěte si náš manuál, zejména pokud patříte v kuchyni mezi začátečníky. V dalších dílech seriálu se...
Kančí se šípkovou nebo se zelím v restauraci Hájenka, na podzim opadávající listnaté lesy obklopující dlouhé rovné asfaltové cesty. Přesně tak vypadá i dlouho po natáčení filmu Slavnosti sněženek osada Kersko vykreslená...
Bodliny z ježka jako fousy pro figurku, dřevo ze staré skříně, ovčí vlna, plech ze střechy, kamení, bavlna, paroží či kančí čelist. Z toho všeho Jiří Šebesta (30) z Morávky na Frýdecko-Místecku vyrábí unikátní deskové...
Z nějakého důvodu nejíte maso, ale přesto si ten pocit „dát si flákotu“ nechcete nechat aspoň občas ujít? Nebo vám maso zkrátka chutná, jen ho občas chcete z jídelníčku vyřadit, ale chuťové buňky přesto nasytit? Řešením...
Pokud bydlíte v oblasti ohrožené povodní nebo jevy s ní spojenými, vyplatí se situaci nepodcenit a předem se připravit i na nepříjemný scénář. Seznam Zprávy sepsaly užitečné tipy, které vám pomohou eliminovat negativní...