Hovězí je druh masa, u kterého obzvlášť záleží na tom, abychom zvolili správný způsob přípravy. Šéfkuchař pražské vinárny Tři Grácie Martin Žáček ví dobře, jak na to!
Trhané maso je velkou módou, která k nám přišla z Ameriky. Jeho tajemstvím je to, že se velký kus masa peče dlouho při nízké teplotě tak, aby se nakonec úplně rozpadalo. Že to lze připravit i na grilu, dokazuje Zdeněk Pohlreich v...
Trhané maso, sous-vide, konfitování, lisovaný bůček. Moderními technikami přípravy masa vás provede Daniel Dzuro, skvělý šéfkuchař RICHMAN BUSINESS BARU v Praze na Žižkově.
Česká republika na konci března ukončila plošné kontroly dovozů polského hovězího masa, které byly v platnosti od února tohoto roku v reakci na dovoz 700 kg hovězího masa nakaženého salmonelou.
„Češi konzumují nejvíce vepřové maso. Díky cenové dostupnosti roste na oblibě drůbeží maso, naopak hovězího masa konzumujeme kvůli vysoké ceně relativně málo,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
Úžasné hovězí na Den volů. Takto vtipně nazvali v restauraci hotelu Skanzen v Modré speciální menu připravené z vynikajícího hovězího. Šéfkuchař Stanislav Slavík se s vámi podělí o čtyři recepty z masa mladých volků.
Do České republiky se dostala dodávka zhruba 700 kilogramů hovězího masa z Polska, které obsahovalo bakterii salmonelózy. Oznámila to Státní veterinární správa. Maso nepochází z problematických polských jatek z Mazovském...
Z Polska bylo do České republiky dovezeno dalších 1164 kilogramů hovězího masa, které může být nakažené salmonelou. Maso pochází ze stejné šarže a místa jako již dříve dovezených 700 kilogramů masa, ve kterém testy odhalily...
„Češi jedí málo hovězího masa, protože je oproti vepřovému a drůbežímu masu cenově hůře dostupné. Stále přitom platí, že kdybychom maso přestali dovážet ze zahraničí, stála by se na něj fronta jako za minulého režimu...
Z Polska bylo do České republiky dovezeno dalších 1 164 kilogramů hovězího masa, které může být nakažené salmonelou. Maso pochází ze stejné šarže a místa jako již dříve dovezených 700 kilogramů masa, ve kterém testy odhalily...
Asi 700 kilogramů polského hovězího masa, které bylo skladováno ve středních Čechách, obsahovalo salmonelu, uvedli veterináři. Zjišťují, zda se zkonzumovalo. Veškeré maso z Polska bude muset být teď před uvedením na tuzemský...
Prázdniny lákají k výletům a letním dobrodružstvím v přírodě, kde často vyhládne dřív, než se na trase objeví hostinec. Předejděte kručení v žaludku domácí svačinou nebo studeným obědem, které vyváženou chutí a...
V prvním čtvrtletí 2017 bylo vyrobeno 105 770 tun masa (meziročně -3,5 %), z toho hovězího masa 17 110 tun (-4,6 %), vepřového 51 665 tun (-4,6 %) a drůbežího 36 964 tun (-1,2 %). Ceny zemědělských výrobců jatečného skotu se...
Veterinární inspektoři spolu s celníky a policií odhalili v pražském Bohdalci nelegální bourárnu masa. Na místě zajistili skoro 1200 kilogramů hovězího masa bez dokladů a značení, provozovateli hrozí pokuta až 50 milionů korun....
„V České republice produkujeme třikrát více vepřového než hovězího masa. Drůbeží maso je druhé nejrozšířenější s mírným odstupem po vepřovém mase,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
V rámci probíhajících intenzivních cílených kontrol, zaměřených na pravdivost deklarovaných údajů o původu hovězího masa a správné uvádění informací pro spotřebitele v provozovnách společného stravování, zjistila Státní...
V 3. čtvrtletí 2021 se vyrobilo 115 574 tun masa, v meziročním srovnání to bylo o 1,3 % více. Na tomto zvýšení se nejvíc podílelo drůbeží maso (45 413 tun; +3,7 %).
Českým veterinářům se podařilo dohledat zbytek polského hovězího masa ze šarže podezřelé z přítomnosti bakterie způsobující salmonelózu. Největší část zbylého masa, cirka 40 kilo, zpracovala jídelna Pod branou...