EU uvažuje o zrušení minimální trvanlivosti potravin. Slibuje si od toho omezení vyhazování potravin. Statistiky jsou děsivé, každý rok vyhodí obyvatelé EU zhruba 88 milionů tun jídla.
Až 48 tisíc tun jídla ročně, tedy 238 tun každý školní den, vyhodí školní jídelny v České republice. Rodiče tak zbytečně platí 2,5 miliardy korun. Výživoví poradci z Brna chtějí plýtvání omezit. Tvrdí přitom, že...
Každý rok se na světě třetina jídla vyhodí. To je mimo jiné 1,3 miliardy tun potravin. Jen v rámci EU vyhodíme ročně více než 88 milionů tun potravin. Proto je i jedním z cílů organizace OSN snížit potravinový odpad do roku...
Až 48 tisíc tun jídla ročně, tedy zhruba 238 tun každý den, vyhodí žáci a studenti v českých školních jídelnách. Rodiče za vyhozené jídlo každý rok zaplatí až 2,5 miliardy korun. Podle zaměstnanců školních jídelen skončí...
Až 48 000 tun jídla ročně, tedy přibližně 238 tun každý den vyhodí děti, žáci a studenti v českých školních jídelnách. Rodiče za vyhozené jídlo každý rok zaplatí až 2,5 miliardy korun.
Na celém světě se každoročně vyhodí zhruba 2,5 miliardy tun potravin. Jídlem neplýtvají pouze supermarkety či domácnosti. Zhruba polovina ze zmiňovaných 2,5 miliardy se zlikviduje již na farmě. Jde o problém, který je často...
Na každého člověka na planetě ročně vychází 74 kilogramů vyhozeného jídla a potravinového odpadu, a je to problém nejen v bohatých, ale i v chudých zemích, píše deník The Guardian.
Jen v Evropské unii se ročně vyhodí 88 milionů tun jídla. Velká část končí na skládce a rozkládáním produkuje nebezpečné skleníkové plyny. V čele zemí bojujících proti plýtvání potravinami je Dánsko. Díky jediné ženě...
Ve školních jídelnách se podle výpočtů iniciativy Skutečně zdravá škola vyhodí zhruba 20 až 35 procent z připravených jídel. Existují však i jídelny, kde je situace mnohem horší. „Známe případy, kde se vyhodí padesát až...
Dánsko otevřelo první samoobsluhu s prošlými potravinami, které mají jít příkladem v boji s plýtváním. Ročně se v celém Dánsku vyhodí 700 tisíc tun potravin. Země se přitom zavázala, že radikálně omezí tento trend. A nový...
Závodní jídelny a restaurace s rychlým občerstvením v Česku mají stejný problém jako mívaly supermarkety. Vyhazují ohromnou spoustu jídla, které by bylo možné ještě zkonzumovat. Množství vyřazených potravin se denně u...
Na každého Čecha ročně připadne až 81 kilogramů zbytečně vyhozených potravin. Celkem jde podle odhadů o více než 730 tisíc tun potravin, tedy asi 6 procent veškeré tuzemské produkce. Nejvíce se plýtvá přímo v domácnostech,...
Průměrný Brňan vyhodí ročně do popelnice 37,4 kilogramů potravin. Vědci zkoumají obsah popelnic již několik let. Podle nich na lidi zabírá kampaň, po ní množství jídla v odpadu klesá.
Průměrný Brňan vyhodí ročně do popelnice 37,4 kilogramů potravin. Vědci zkoumají obsah popelnic již několik let. Podle nich na lidi zabírá kampaň, po ní množství jídla v odpadu klesá.
Horentních 238 tun jídla, tolik vyhodí každý den české školní jídelny do popelnice. Děti totiž i přes snahy státu zdravé pokrmy příliš nelákají a nechávají je na talířích. „Chtějí jen monotónní jídla jako rizoto nebo...
Šestnáct procent mléčných výrobků, neboli 116 milionů tun, se ve světě každoročně vyhodí nebo se ztratí. Za zhruba polovinu tohoto objemu nesou odpovědnost maloobchodníci a spotřebitelé, kteří vyhazují na 60 milionů tun mléka...