Hlíva ústřičná má všestranné využití. Použít se dá v kuchyni k přípravě polévek, omáček, pod maso, do pomazánek či salátu. Ovšem chuťový zážitek není jediné, co hlíva nabízí. Tato houba, která u nás běžně roste,...
Je to nejznámější, nejdostupnější a nejlépe prostudovaná léčivá houba v Evropě. Má zároveň lahodnou chuť, pro kterou je oblíbená v kuchyni. Řeč je o hlívě ústřičné – všestranné zbrani tradiční medicíny.
Češi jsou milovníci hub, to je všeobecně známo. Jestli se už nemůžete dočkat těch čerstvých z lesa, sáhněte po hlívě ústřičné! Vynikající houba, která má spoustu blahodárných účinků na naše zdraví.
Hlíva ústřičná patří mezi jedny z chuťově nejlepších a v kuchyni velmi univerzálních hub, které jsou nejen zdravou pochoutkou, ale také prostředkem alternativních léčebných metod. To, že se dá hlíva docela dobře a jednoduše...
Její blahodárné účinky znali už staří Číňané nebo Římané. Ochutnat hlívu ústřičnou můžete snadno i vy. Můžete ji koupit v obchodě, najít v lese, a dokonce si ji i sami vypěstovat. Je nejen velmi chutná a má spoustu...
Znáte hlívu ústřičnou? Podle mykologa Michala Mikšíka se jedná o poklad mezi našimi léčivými houbami. Obsahuje totiž cenné betaglukany, které posilují imunitu, snižují hladinu cholesterolu a mají prokázané protirakovinné...
Klobouk této houby připomíná svou barvou a tvarem ústřici. Těší se oblibě v naší kuchyni a není divu! Má totiž nejen skvělou, výrazně aromatickou chuť, ale není složitá na přípravu, a navíc je prospěšná našemu zdraví....
O tom, že hlíva ústřičná je skvělá, chutná a ještě je pro zdraví blahodárná houba, toho již bylo řečeno a napsáno mnoho. To, že se dá za určitých podmínek pěstovat i doma, asi také leckdo ví. Ale o pařezu, který nese...
Teplá zima přeje houbám. I přesto, že je únor, v přírodě roste například ucho Jidášovo, penízovka sametonohá nebo hlíva ústřičná. „Současné teploty, které přes den stoupají k patnácti stupňům, jim vyhovují, silný mráz...
Žampiony, hlíva ústřičná, ale i klasické lesní houby jako hřiby, lišky nebo kozáci. My Češi jsme sice ve světě jedničky, co se týče houbaření, spoléhat se ale jen na plody lesa nemusíme. Houby lze pěstovat i na zahradě,...
Žampiony, hlíva ústřičná, ale i klasické lesní houby jako hřiby, lišky nebo kozáci. My Češi jsme sice ve světě jedničky, co se týče houbaření, spoléhat se ale jen na plody lesa nemusíme. Houby lze pěstovat i na zahradě,...
Amatérští houbaři i mykologičtí odborníci už si začali užívat sezonu jarních hub. A taková penízovka nebo hlíva nejen skvěle chutná, ale prospěje i vašemu tělu, píše týdeník 5plus2.
V Jižní Koreji se prostřednictvím sociálních sítí šíří bizarní gastrotrend – Jihokorejci jako lahůdku konzumují smažená párátka. Kvůli těm, kdo sdílejí recepty s použitím hmoty, která připomíná zelené křupky, dokonce...