Hlíva ústřičná má všestranné využití. Použít se dá v kuchyni k přípravě polévek, omáček, pod maso, do pomazánek či salátu. Ovšem chuťový zážitek není jediné, co hlíva nabízí. Tato houba, která u nás běžně roste,...
Látka obsažená v červeném víně zpomaluje stárnutí nervových buněk podobně jako cvičení a nízkokalorická dieta. Resveratrol, obsažený ve slupkách bobulí vinné révy, chrání nervová spojení zodpovědná za předávání...
Izraelští vědci prokázali, že spermidin – přirozeně se ve spermatu vyskytující polyamin – skutečně omlazuje lidské buňky, brzdí vnitřní hodiny, zpomaluje tak stárnutí a chrání člověka před rakovinou, Alzheimerovou či...
Jedině věda dokáže dokonale popsat proces stárnutí organismu. Věda naštěstí nachází i způsoby, jak tento proces zpomalit. Krémy Pyratine obsahují patentované látky ze skupiny cytokininů, které redukují vrásky, dramaticky...
Je to nejznámější, nejdostupnější a nejlépe prostudovaná léčivá houba v Evropě. Má zároveň lahodnou chuť, pro kterou je oblíbená v kuchyni. Řeč je o hlívě ústřičné – všestranné zbrani tradiční medicíny.
Češi jsou milovníci hub, to je všeobecně známo. Jestli se už nemůžete dočkat těch čerstvých z lesa, sáhněte po hlívě ústřičné! Vynikající houba, která má spoustu blahodárných účinků na naše zdraví.
Hlíva ústřičná patří mezi jedny z chuťově nejlepších a v kuchyni velmi univerzálních hub, které jsou nejen zdravou pochoutkou, ale také prostředkem alternativních léčebných metod. To, že se dá hlíva docela dobře a jednoduše...
Léčivé účinky zeleného čaje jsou známé již stovky let. Povzbudí mysl, posiluje organismus, chrání před nachlazením a zpomaluje stárnutí. Nevěříte? Přesvědčte se sami.
Její blahodárné účinky znali už staří Číňané nebo Římané. Ochutnat hlívu ústřičnou můžete snadno i vy. Můžete ji koupit v obchodě, najít v lese, a dokonce si ji i sami vypěstovat. Je nejen velmi chutná a má spoustu...
Znáte hlívu ústřičnou? Podle mykologa Michala Mikšíka se jedná o poklad mezi našimi léčivými houbami. Obsahuje totiž cenné betaglukany, které posilují imunitu, snižují hladinu cholesterolu a mají prokázané protirakovinné...
Patří mezi minerály, které se v potravinách vyskytují velmi vzácně, přesto jsou jejich účinky pro člověka zásadní. Řeč je o selenu, silném antioxidantu, který chrání lidský organismus před nebezpečnými volnými radikály a...
Klobouk této houby připomíná svou barvou a tvarem ústřici. Těší se oblibě v naší kuchyni a není divu! Má totiž nejen skvělou, výrazně aromatickou chuť, ale není složitá na přípravu, a navíc je prospěšná našemu zdraví....
O tom, že hlíva ústřičná je skvělá, chutná a ještě je pro zdraví blahodárná houba, toho již bylo řečeno a napsáno mnoho. To, že se dá za určitých podmínek pěstovat i doma, asi také leckdo ví. Ale o pařezu, který nese...
Teplá zima přeje houbám. I přesto, že je únor, v přírodě roste například ucho Jidášovo, penízovka sametonohá nebo hlíva ústřičná. „Současné teploty, které přes den stoupají k patnácti stupňům, jim vyhovují, silný mráz...
Žampiony, hlíva ústřičná, ale i klasické lesní houby jako hřiby, lišky nebo kozáci. My Češi jsme sice ve světě jedničky, co se týče houbaření, spoléhat se ale jen na plody lesa nemusíme. Houby lze pěstovat i na zahradě,...
Žampiony, hlíva ústřičná, ale i klasické lesní houby jako hřiby, lišky nebo kozáci. My Češi jsme sice ve světě jedničky, co se týče houbaření, spoléhat se ale jen na plody lesa nemusíme. Houby lze pěstovat i na zahradě,...
Nebojte se, nemusíte se hned chodit pást. Pravdou ale je, že pískavice prospěje nejen zvířatům, ale i lidem. Snižuje hladinu cukru v krvi, zpomaluje stárnutí, ale traduje se třeba i její vliv na zvětšování poprsí.