Doposud největší steak, který se povedlo vyrobit v laboratorních podmínkách, vznikl v Izraeli. Společnost MeaTech ve středu oznámila, že steak vážil 110 gramů. Ačkoliv by taková „flákota“ byla ve většině restaurací zapsána...
Seznam Zprávy přinášejí poslední díl steakové akademie. Co ještě zbývá probrat? Třeba to, odkud maso na steak pochází, s čím steak podávat a jaké jsou jeho nejluxusnější variace. A pár rad od šéfkuchařů, jak si steak...
Seznam Zprávy přinášejí poslední díl steakové akademie. Co ještě zbývá probrat? Třeba to, odkud maso na steak pochází, s čím steak podávat a jaké jsou jeho nejluxusnější variace. A pár rad od šéfkuchařů, jak si steak...
Izraelský startup Aleph Farms ve středu oznámil, že se mu podařilo dosáhnout významného úspěchu: vypěstoval v laboratoři první steak.
Badatelé za daným účelem použili buňky, které extrahovali ze živé krávy. Jak je patrné z...
Rybí maso je zdravé a lehce stravitelné. Patří mezi hlavní zdroj bílkovin, nenasycených mastných kyselin a vitaminu D. Vyzkoušejte k večeři uvařit výborného candáta s dušenou zeleninou.
Francouzská vláda v úterý vydala nařízení, kterým zakázala uvádět na etiketě vegetariánských výrobků výraz „steak“. Ten se podle ní smí používat pouze pro maso. Vyhláška upravující používání i mnoho dalších názvů...
Soudní dvůr Evropské unie (ECJ) dnes rozhodl o tom, že francouzští výrobci rostlinných alternativ mohou používat slova jako steak nebo klobása. Podle jeho rozhodnutí nemůže členský stát EU zakázat používání obvyklých výrazů k...