Pokrmy ze školní jídelny se dají dělat poctivě a chutně. Vyžaduje to ale obrovský zápal kuchařů. A mimochodem taky další práci bokem, protože tabulkové platy kuchařů jsou tristní. Někdy i pod minimální mzdou.
Dnešní téma příspěvku poněkud odlehčím. Víte o tom, že systém nemocničního stravování u nás doposud vychází z poloviny 50. let minulého století? A jeho nedílnou součástí je právě UHO (pro mladší a neznalé vysvětlím,...
Tradiční česká rychlovka z jídelen v podobě UHO, tedy univerzální hnědé omáčky, stále přežívá v řadě hospod a restaurací. V jídelních lístcích ji však maskují ušlechtilejší názvy, popisuje týdeník 5plus2.
V souvislosti s populistickým návrhem ČSSD na obědy zdarma pro velkou část školáků se nabízí jiná diskuze: Nepotřebujeme levné jídlo, ale kvalitní stravu!
Vítězem celostátní soutěže o nejlepší školní oběd se stala ZŠ a MŠ Petrohrad z Černčic. První místo si kuchařský tým odnesl za jarní zeleninovou polévku s bramborem, hovězí závitky s řapíkatým celerem a mrkví a...
Thomasina Miersová je uznávanou britskou kuchařkou, která před lety vyhrála v prestižní kuchařské soutěži MasterChef a dnes má pod palcem několik restaurací. Jako kuchařka má k jídlu velmi blízko, ale teprve před lety ho začala...