Ministerstvo průmyslu a obchodu prodlužuje výzvu k podávání žádostí do programu COVID – Gastro – Uzavřené provozovny. Žádosti bude přijímat až do 15. března 2021 do 16:00 h. Navýšen byl limit Dočasného rámce Evropské komise...
Již dvanáct měsíců bojují restaurace, kavárny i bary o přežití. I když fungují výdejní okénka, tržby v gastro oboru se meziročně propadly o 37 procent, což odpovídá zhruba 72 miliardám korun. Vyplývá to z dat společnosti...
Dvůr Hoffmeister čerpá peníze z programu Antivirus, dostal podporu Covid Gastro a Ubytování. Ale nestačí to. Potřebuje, aby se otevřely aspoň restaurační zahrádky, byť i s podmínkou testu na covid-19.
Město Bratislava odkoupí budovu bývalého erotického masážního salónu v bratislavském Sadě Janka Kráľa a podle plánů v něm vytvoří gastro provoz rodinného charakteru. Bratislavští zastupitelé odsouhlasili na koupi budovy od...
Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) již několik let sdružuje desítky gastronomických provozů na dobrovolné platformě Moje restaurace.
Během minulého roku se kvůli pandemickým nařízením s pražskými autokiny doslova roztrhl pytel. Byla to jedna z mála možností, jak si užít kulturu a přitom zůstat v klidu a bezpečí. V průběhu roku ale kromě toho na Strahově...
Gastrobyznys dostal v době pandemie velmi těžký zásah. Každé ohrožení v sobě ale skrývá i příležitost, a přesně to se v uplynulém roce naplno projevilo. Celé odvětví gastro se v oblasti digitalizace posunulo o mílové kroky...
Většina středních škol v Karlovarském kraji má za sebou první kolo přijímacího řízení. Učitelé si pochvalují, jak se děti připravily. I letos byl velký zájem o studium na gymnáziích, ale třeba karlovarská Střední škola...
Hrůzostrašná tržnice z Knížecí před pár měsíci zmizela. Místní si lámali hlavu, co zde vyroste, nejčastěji se volalo po kavárně, zeleni nebo třeba po letním kinu. Nyní je už jasno – přesune se sem gastronomický koncept...
Gastro byznys, sotva co jakž takž přežil měsíce trvající lockdown, trne hrůzou při představě, že se vše může opakovat letos na podzim. Podle epidemiologa Rastislava Maďara se situace může zhoršit.
Gastro má konečně důvod k radosti – tržby díky počasí a sportovním fanouškům rostou. V uplynulých víkendech dosáhly podle údajů Dotykačky, kterou využívá čtvrtina podniků, hodnot loňského léta, tedy vrcholu sezony.
Má za sebou profesně nejnáročnější životní období. V době koronavirové pandemie se
Zdeněk Pohlreich (64)
snažil udržet nad vodou své restaurace, jejichž provoz byl značně omezený.
Už osm let objíždí gastro podniky po celé republice a píše z nich reporty. Většina lidí si myslí, že nikde neplatí, ale to herec Lukáš Hejlík (41) popírá. A jeho argumenty jsou víc než jasné.
Pandemická omezení, která se donedávna týkala především nočního života, nedovolila některým typům zařízení naplno obnovit provoz. I přes nižší počty však česká gastro scéna v červenci dosáhla nejvyšších tržeb za...
O 11 procent nižší návštěvnost, o pětinu nižší tržby. První listopadový týden s povinným kontrolováním bezinfekčnosti nedopadl pro provozovatele gastro vůbec dobře. Za propadem nestojí jen povinná kontrola bezinfekčnosti.
Konec uznávání antigenních a PCR testů několikanásobně zhorší už tak špatnou situaci českých restauratérů, varuje Hospodářská komora. Gastro podniky přišly o část klientů už ve chvíli, kdy se neočkovaným testy...
Vrací se státem nařízené zavírání hospod a restaurací ve 22:00. Představitelům gastro byznysu opatření nedává smysl, upozorňují na zkušenost z minulého roku: před hospodami se kvůli opatření tvořily hloučky, takže ke...