Grilovací sezona je tu. Gril už jste vyčistili, teď jen vymyslet, co na něj dát. Základem úspěšné přípravy je volba masa. Pokud sáhnete vedle, vaše snažení může přijít nazmar.
Zahradní grilování patří k létu stejně jako koupání nebo opalování. Grilovat lze maso a ryby, ale i ledacos dalšího – od zeleniny a ovoce, přes sýry až po houby. Aby byla příprava dokonalá, chce to vhodné doplňky. Které...
Léto přeje hodování venku, na zahradě nebo terase, a tehdy přijde ke slovu také gril. Zkuste si na něm připravit i méně známé kousky masa, možná se stanou stálicí vašeho prázdninového jídelníčku.
Doby, kdy lidé rozlišovali pouze bílé a červené víno podle toho, jaké zrovna jedí maso, jsou pryč. Jenže když se člověk v této oblasti příliš neorientuje, tak čert aby se v tom vyznal. Výjimky potvrzují pravidla a člověk aby se...
Grilování voní celé léto ze všech zahrad, balkonů, kempů i restaurací. Přiznejme si, co vše už jsme snědli? Bylo hodně bůčků a krkoviček? Samozřejmě i zelenina a samé zdravé věci. Ale už jste zkoušeli pštrosa?
Pokud jste se už rozhodli a chcete si založit životní pojištění, potýkáte se s otázkou, jaké si vybrat. Není to jen tak nějaká maličkost. Chcete, aby pojistka fungovala mnoho let. Jak si ale vybrat z té obrovské nabídky...
Nákup na grilování bude stát letos Čechy většinou víc než loni. Litr olivového oleje zdražil o polovinu. Kuřecí prsa, vepřová pečeně nebo makrela zdražila zhruba o čtvrtinu. O třetinu více si lidé letos připlatí za cuketu a...
Zvykněte si při nákupu prohlížet maso, zjistit více informací o jeho původu, způsobu zpracování, konzervaci nebo stáří. Věnujte pozornost také jeho zbarvení anebo vůni, všímejte si velikosti i celkové pružnosti. Ve třetím...
Letní měsíce a grilování k sobě patří. Nejoblíbenějším masem na gril je v Česku kuřecí. Nákupní rádce Kupi.cz ukazuje, proč a jaké jsou ty nejoblíbenější suroviny na grilovací party za co nejlepší ceny.
Z čeho bude nejlepší guláš, na co se hodí nízký roštěnec či svíčková? Než se vydáte pro hovězí maso do obchodu, přečtěte si náš manuál, zejména pokud patříte v kuchyni mezi začátečníky. V dalších dílech seriálu se...
Prázdniny jsou doslova za rohem a většina z nás se nemůže dočkat, až se s rodinou či přáteli sejdeme u grilu a společně se oddáme atmosféře prosycené neodolatelnou vůní a letní pohodou. Tyto zážitky však mohou mít i své...
Léto je čas grilování, majonéz, smažení, nakládaných sýrů i svěžích salátů s dresinkem či zálivkou. K přípravě je potřeba tuk. Který vybrat, aby výsledný pokrm potěšil naše smysly i zdraví? A jak je to s drahými...
Vybrat SSD není snadný úkol. Jiří Kuruc, šéfredaktor Computeru, vysvětluje, jaké typy jsou dnes na trhu a na jaké parametry si dávat pozor při výběru. Výrobci některé informace o úložištích tají, takže nezbývá, než sledovat...
Grilování patří mezi oblíbené činnosti spojené s létem. Ačkoliv se jedná na první pohled o jednoduchou přípravu jídla, hrátky s ohněm nelze podceňovat. Jak na to, aby jídlo z grilu chutnalo co nejlépe?
Uzené maso neurčují žádné speciální předpisy. Ačkoli má v názvu slovo maso, jeho obsah může být různý. Jak velký rozdíl mezi podíly masa byl mezi testovanými výrobky, vám prozradí Potravinový Sherlock už v pátek.
Uzené maso neurčují žádné speciální předpisy. Ačkoli má v názvu slovo maso, jeho obsah může být různý. Jak velký rozdíl mezi podíly masa byl mezi testovanými výrobky, vám prozradí Potravinový Sherlock už v pátek.
Grilování už tak nějak patří k teplým jarním a letním večerům či prostě k posezením s přáteli nebo rodinou. Aby ne! Pokrmy z grilu jsou úžasně jednoduché a hlavně chutnají snad každému – připravit na něm můžete jak...
Chcete, aby byl váš kapr hvězdou vánoční tabule, ale nevíte, jak ho vybrat, aby nesmrděl jako bláto ze dna rybníka, ale měl tu nejlepší chuť? Poradíme vám jak na to.
Že grilování steaků je náročné? Omyl! Stačí dodržovat několik pravidel. Začíná to výběrem masa, přes marinování, dobu grilování a končí volbou přílohy.