Ovocné sushi, má s tím klasickým společné vlastně jen použití rýže a výsledný tvar. Je oblíbenou sladkou tečkou v sushi barech po celém světě. Vyzkoušíte ho i vy?
Ovoce a zelenina patří mezi zdroje vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek. Jenže nesprávnou péčí a zpracováním dochází ke ztrátě. Co dělat pro zachování vitamínů?
Lehké letní recepty plné ovoce a zeleniny, vitaminů a barev vám nabízí Jan Schánil, executive chef pražské restaurace Bull & Bonito. Jejich příprava není nijak složitá, efekt ohromující!
Tomel, churma, Diovo ovoce, korejské mango, medové jablko, uruguayský pomeranč, indické pomelo, australské rajče či čínská švestka... Co mají tyto názvy společného? Pokaždé se jedná o ovoce kaki. Neznáte?
Z japonských ostrovů se sushi, typické tamní jídlo, vydalo do světa. Dnes jsou malé rýžové špalíčky oblíbené snad ve všech zemích. Každý mistr sushi do receptu vkládá své vlastní prvky. Vy si dnes můžete vyzkoušet...
Zavařování, sušení, nakládání a zmražení jsou nejlepší způsoby, jak mít zdravé zásoby po celý rok po ruce. Nejvíce vitaminů si zajistíte ze sušeného ovoce a zeleniny.
Čerstvé ovoce k létu neodmyslitelně patří. Je plné vitaminů, minerálních látek, vlákniny a dalších složek, které prospívají našemu zdraví. Víte, kterého ovoce si v létě nejvíce dopřát?
Není pochyb o tom, že je ovoce plné vitamínů, stopových prvků a patří do zdravého a vyváženého jídelníčku. Nicméně v omezeném množství a konzumované ve správný čas. Jinak má tendenci se ukládat v podobě tělesného tuku....
ROZHOVOR Jako první Čech se účastnil nejprestižnější sushi soutěže Seven Sushi Samurai v Londýně. Pravidelně se účastní také klání World sushi cupu v Japonsku, kde se každoročně umísťuje mezi top 10 šéfkuchaři celého...
Jak zajistit potřebné množství vitamínu C, tak aby nám pomohlo bránit se chřipce? Zvýšit spotřebu ovoce a zeleniny, nebo doplnit stravu o vitamín C v podobě medikamentů?
Den plný zábavy, tradic, folkloru, her, zajímavostí, spojený s ochutnávkami podzimního ovoce a ovocných výrobků, čeká návštěvníky letošních Slavností plodů. Ty se uskuteční v sobotu 20. října přímo trase nově vyznačené...
Teplé letní dny přímo svádí k přípravě lehkých jídel ze zeleniny, ale také k pečení sladkostí plných sezonního ovoce. Připravili jsme proto pro vás malou inspiraci.
Třicet kuchařů z celkem 15 zemí bojovalo v pátek v japonském Tokiu o titul nejkreativnějšího sushi mastera v rámci každoroční soutěže World Sushi Cup Japan. Cílem bylo vytvořit nejzajímavější sushi výtvor tohoto roku.
V době pandemie, kdy hledáme způsoby jak posílit imunitu a kdy ceny ovoce a zeleniny letí strmě vzhůru, přišla italská spotřebitelská organizace s výzkumem, ve kterém radí, aby lidé více konzumovali a využívali slupky, stonky, ale...
Dnešní den patří nejznámějšímu vitaminu, který podporuje správné fungování imunity, tvorbu kolagenu a je významným antioxidantem – vitaminu C! Víte, že hrstí černého rybízu splníte denní dávku »céčka«? A nevadí,...