Svíčková nebo guláš v restaurační kvalitě přímo na palubě vlaku? O to, aby jídlo dorazilo co nejčerstvější, se starají kuchaři z Asociace kuchařů a cukrářů ČR pod taktovkou prezidenta Miroslava Kubce, kteří pečlivě...
Z čeho bude nejlepší guláš, na co se hodí nízký roštěnec či svíčková? Než se vydáte pro hovězí maso do obchodu, přečtěte si náš manuál, zejména pokud patříte v kuchyni mezi začátečníky. V dalších dílech seriálu se...
Ceny jídel, nealkoholických nápojů a točeného piva v restauracích vzrostly z listopadu na prosinec loňského roku zhruba o tři procenta. Při cenách jídel jde o několikakorunové rozdíly, u půllitru piva o 80 haléřů. Vyplývá to z...
Tradiční české omáčky, nealkoholické nápoje, ale například i točené pivo. Ceny jídel i nápojů v restauracích vzrostly v prosinci proti listopadu zhruba o tři procenta. Zpravidla jde tak o několikakorunové rozdíly, u půllitru piva...
Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili 16,4 milionu hektolitrů, což je o 200 tisíc hektolitrů více než v předchozím roce. Pokud se vám ho nechce jen popíjet, zkuste s ním...
Když se řekne belgická kuchyně, většině se vybaví hranolky zalité majonézou, případně pivo a pralinky. Ve skutečnosti je však tato kuchyně velmi rozmanitá a většina měst či provincií má své vlastní speciality.
K české kuchyni pivo patří nejen jako prostředek ke spláchnutí vepřo knedlo zela nebo k zahnání žízně, ale také jako někdy zbytečně opomíjená ingredience. Využít ho přitom můžete jak při přípravě polévek či omáček, tak...
Vrátí se Milan Gulaš? A kdo nahradí na pozici trenéra Václava Prospala? Fanoušci budějovických hokejistů už se zajímají o další sezonu možná víc než o tu probíhající. Ročník 2021/22 už musí řešit i vedení Motoru....
Vysněné finále s Plzní si už nezahraje. Milan Gulaš po čtyřech sezonách opouští hokejovou Škodu, definitivně je potvrzený jeho návrat do Českých Budějovic.
Svíčková, guláš či řízky. Pokrmy, které ke stravování Čechů neodmyslitelně patří již generace a většina lidí by jejich absenci na jídelníčku snášela zřejmě jen stěží, přestože někteří mají kdesi vzadu v hlavě...
V záplavě všech těch chobotnic, pizz, piadine, pljeskavic, kebabů, čevapi a řeckých salátů, které často dominovaly našim zahraničním letním dovoleným, působí maďarská kuchyně tak trochu jako Popelka. Ve skutečnosti je to však...
Které české jídlo si nejvíce oblíbili cestovatelé z celého světa? Podle žebříčku gurmánského portálu Taste Atlas to není svíčková na smetaně, smažený sýr ani další tradiční české pokrmy, ale obyčejná česnečka.
Jakmile se blíží reprezentační akce, Milan Gulaš zpozorní. Většinou je to pro něj totiž předzvěst zranění. Na zdravotní problémy má smůlu, kvůli nim přišel třeba o minulou olympiádu. Nyní je ale v pořádku, v pětatřiceti...
Zájem o pivo z Budějovického Budvaru v tuzemsku i zahraničí roste. Výstav piva se loni zvýšil na 1,6 miliónu hektolitru, to je meziročně o 10 procent víc. Do 73 států putovalo téměř 900 000 hektolitrů piva, tedy o 10,5 procenta víc...
Češi přišli na tajemství chmele, který dodává pivu typickou hořkost. Plodinu stejně jako všechny rostliny ohrožují sucha. Výnos se zvýšil zavlažováním půdy ještě před tím, než v ní chmel začne klíčit.
Řecká kuchyně vychází z tisícileté historie a svou rozmanitostí chutí dokáže uspokojit snad úplně každého. Její předností je, že je lehce stravitelná a z velké části vychází z čerstvých surovin. Především ze zeleniny,...