Žádný teplejší víkend se neobejde bez grilování. Avšak předtím, než po poslední grilovačce rozpálíte gril zase naplno, je potřeba ho vyčistit. Jak na to?
Někdo to rád pikantní, jiný sladkokyselé a další s oblibou experimentuje. Na zahrádkách se už sklízejí okurky, papričky, rajčata, cibule, česnek, kopr, cukety… Milovníci zeleniny a zavařování tak mohou rozvinout fantazii všemi...
V prvním díle se Radek Hrdina a kuchaři z restaurace Zas a znova zaměřili na hovězí maso na grilu. Ve druhém poradili, jak na vepřovou krkovici, a tentokrát se zaměří na kuře.
Ideální počasí na grilování nám nachystal tento víkend. Představte si tu pohodičku - někde na zahrádce, nejlépe blízko u vody - a po ruce gril, ze kterého se line libá vůně. Jestli chcete vyzkoušet něco nového, zkuste naše...
Tak to zas ne, vážení přátelé. Čtu články v novinách, sleduji FB a jiná média, a je až s podivem, co někteří novináři a občané jsou schopni vyblít. Skutečně úžasná, však je velmi krátká paměť občanů a jejich snadná...
„V banánech asi nikdy soběstační nebudeme, ale lidé by dnes přivítali cenově dostupnou základní zeleninu, jako jsou brambory, cibule, rajčata. Aby se nemuseli bát ceny cukru, mouky, vajíček…“ říká europoslankyně a...
Kromě klobás a masa se stává stále oblíbenějším výrobkem pro gril sýr, i proto v průběhu letních měsíců narůstá jeho prodej. V minulosti byl za jedinou sýrovou alternativu na gril považovaný hermelín, který mezi sýry...
Kromě klobás a masa se stává stále oblíbenějším výrobkem pro gril sýr, i proto v průběhu letních měsíců narůstá jeho prodej. V minulosti byl za jedinou sýrovou alternativu na gril považovaný hermelín, který mezi sýry...
Sezona opékání a uzení začne co nevidět. Čím dříve vyberete ten nejvhodnější gril, tím dřív si budete pochutnávat. Připomeňte si, podle čeho při nákupu vybírat, jak ušetřit a na co dát pozor.
Grilování patří k oblíbené letní zábavě. Pokud ovšem nemáte vlastní zahradu ani terasu, kde byste mohli gril rozpálit, vyrazte do některého z pražských parků či do lesa. V metropoli je k dispozici prozatím zhruba sedmnáct...
Letní měsíce a grilování k sobě patří. Nejoblíbenějším masem na gril je v Česku kuřecí. Nákupní rádce Kupi.cz ukazuje, proč a jaké jsou ty nejoblíbenější suroviny na grilovací party za co nejlepší ceny.
Za kilogram paprik zákazníci v březnu zaplatili průměrně téměř 75 korun. V lednu to bylo necelých 60 korun. Kromě paprik zdražily také mrkev a česnek. Zlevnila naopak rajčata a brokolice, v poklesu pokračovaly i ceny vepřového. Cena...
Brokolice, citrony, česnek, kiwi, pomeranče nebo květák v květnu zdražily proti loňsku o desítky procent. Nejvíce si lidé připlatili za brokolici, která zdražila z loňských květnových 26,05 koruny na letošních 41,37 Kč. Rozdíl...
Grilování je fantastická událost, při níž se společnost baví, pochutnává si, chválí mistra grilu, ale… Jednu vadu na kráse grilování má, stejně jako každý konec večírku. Přátelé se pomalu vytrácejí a vy drhnete...
Milovníkům grilování začíná oblíbená část roku. Jestli už také plánujete přesunout přípravu večeře pod širé nebe, je správný čas připravit gril na letní zápřah. Kvůli chuti jídla i bezpečí.
Není česnek jako česnek. Zvláště kuchaři či řezníci velmi dobře vědí, že česnek dovážený často z Číny sice krásně vypadá, ale s chutí a pikantní ostrostí domácího „modrého paličáku“ nemůže vůbec soutěžit....